Táto chutná vegánska omeleta je skvelou alternatívou pre klasickú verziu raňajkovej omelety. Je plná bielkovín z tofu a humusu, ale aj vitamínov a vlákniny, ktoré jej dodá zeleninová náplň. Chrumkavá kôrka a jemné vnútro tejto vegánskej omelety vás očarí. Príprava zaberie iba 15 minút vášho času a jedlo zasýti na hodiny. Ak hľadáte nový, zaujímavý recept ktorý naštartuje váš deň, vyskúšajte túto omeletu z tofu.
Kombinácia chutí tofu, lahôdkového droždia a humusu je zaujímavá, suroviny sa krásne dopĺňajú a postarajú o kulinársky zážitok. Tofu vo verzii vegánskej "praženice" sme tu už mali ( Vegánska tofu „praženica“ bez vajec ), a ak ste ju skúšali tak viete, že jej chuť je skutočne podobná klasickej vajíčkovej praženici. S použitím čiernej soli, ktorá vďaka obsahu sírovodíka pripomína chuť vajec, ľahko oklamete chuťové poháriky aj nos. Skúste túto soľ použiť na ochutenie tejto vegánskej omelety a budete prekvapení, aká alchýmia sa dá vytvoriť v kuchyni za pomoci vhodných ingrediencií. Do cesta môžete použiť domáci alebo kúpený hummus. Lahôdkové droždie z receptu isto nevynechajte, chuťou totiž pripomína parmezán a jedlu dodá fantastickú chuť.
Túto omeletu si môžete naplniť ľubovoľnými ingredienciami podľa vašej chuti - extra humusom, podusenou zeleninou, hubami, šalátom, olivami alebo vašou obľúbenou omáčkou. Vyskúšajte niečo nové na raňajky a spríjemnite si deň touto vegánskou omeletou z tofu. Dobrú chuť :)
Tofu, lahôdkové droždie, kukuričný škrob, cesnak, humus, mlieko, soľ a korenie vložíme do kuchynského robota a romixujeme do hladka. Ak je to potrebné, pridáme 1 - 2 lyžice vody. Cesto by malo byť redšie, podobné ako cesto na palacinky.
Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a opražíme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu.
Polovicu rozmixovanej zmesi vylejeme na panvicu s cibuľou a rozlejeme do tvaru palacinky.
Pečieme 3 - 4 minúty na stredne silnom ohni. Ak chcete omeletu pekne zapečenú, obráťte ju a pečte ešte 1 - 2 minúty.
Polovicu omelety naplníme obľúbenou plnkou a prikryjeme druhou stranou.
Pečieme ďalšie 2 minúty, pričom omeletu zvrchu zatlačíme.
Rovnako si pripravíme aj druhú omeletu zo zvyšku cesta.