Zdravý vajíčkový šalát s cuketou a a fazuľou je bohatý na bielkoviny, vlákninu a tiež minerály. Vyskúšajte ho na obed alebo večeru - samostatne alebo aj ako prílohu k pečivu.
Tip: Ako si správne pripraviť vajcia uvarené na tvrdo?
Vajíčka dáme najskôr do hrnca a následne ich zalejeme studenou vodou. Tá by mala siahať približne 2 cm nad hladinu vajec. Do hrnca môžeme pridať aj 1 ČL sódy bikarbóny, ktorá zabezpečí to, že odstránite škrupinku z vajíčka jednoduchšie a bez toho, aby ste otrhali aj časti vajec. Vodu treba priviesť do varu čo najrýchlejšie, a po tom čo zovrie, treba hrniec odstaviť z tepla a prikryť ho pokrievkou. Necháme ho takto prikrytý stáť 10 minút. Následne je treba vajcia premiestniť do misky s ľadovou vodou, kde zažijú teplotný šok, a teda škrupinka pôjde dole o to jednoduchšie. Vajcia následne už len ošúpeme a môžeme ich podávať.
Ako si pripravujete vajce na tvrdo vy? Používate tento odporúčaný spôsob, alebo ich jednoducho uvaríte a ošúpete čo najlepšie, ako sa to dá? :)
V každom prípade, ak si už tie vajcia na tvrdo pripravíte, vyskúšajte si z nich urobiť napríklad aj tento zdravý vajíčkový šalát s cuketou a a fazuľou. Najlepšie chutí čerstvý. Z uvedených surovín vám výjdu 4 malé alebo 2 väčšie porcie.