Teplý šalát z fazule a avokáda, ktorý si pripavíte len z 3 základných surovín a za 5 minút. Milujem takéto rýchle a jednoduché recepty, a tento si teda rozhodne zaslúži miesto medzi mojimi favoritmi. Poďte ho skúsiť, verím, že si tento recept s fazuľou a avokádom tiež zaradíte medzi obľúbencov - a to nielen z chuťového, no i z nutričného hľadiska. Doplníte si ním zdravé tuky, bielkoviny, vlákninu aj komplexné sacharidy vo vyváženom pomere. Čo je na tomto šaláte perfektné je tiež to, že ulahodí aj alergikom - je totiž bez mlieka, bez lepku aj bez orechov.
Tento recept som odchytila od môjho známeho, za čo som mu veľmi vďačná, lebo je nielen chuťovo perfektný, ale tiež nutrične hodnotný. A že je pripravený za 5 minút je určite tiež obrovská prednosť. Môžete si tak vykúzliť zdravú večeru z fazule behom chvíľky, aj keď nestíhate, alebo sa vám nechce variť. Podávať ho môžete s čerstvým pečivom, alebo aj bez neho. Korenie v tomto recepte najčastejšie používam provensálske, zmes korenia bylinkové maslo, prípadne mleté čierne korenie. Ja som jedlo na záver ešte dozdobila hráškovými výhonkami.
Tip: V recepte určite použite štajerský tekvicový olej, nie klasický. Jeho chuť je odlišná od toho klasického - je výrazná, oriešková, no zároveň lahodne jemná, jendoducho mňam! Perfektne sa dopĺňa s fazuľou a avokádom. Štajerský tekvicový olej (kúpite tu) .
Štajerský tekvicový olej má tmavozelenú až tmavočervenú farbu a je bohatý na vitamín E, nenasýtené mastné kyseliny, a ďalšie cenné živiny, ktoré prispievajú k zdraviu srdca, pokožky a celkovému zdraviu. Vyrába sa z odrody tekvice, ktorá má semienka bez šupky. Olej sa chuťovo skvele hodí do šalátov, polievok, ale aj na dochutenie rôznych jedál, ako sú zemiaky, mäso či dokonca zmrzlina.
Ingrediencie
400 g konzerva fazule (cca 250 g pevný podiel, alebo 250 g uvarenej fazule)