Výborné a zdravé pečené karfiolové fašírky sú skvelým tipom na rýchly, nízkokalorický obed alebo večeru. Z karfiolu sa dajú pripraviť úžasné jedlá a jeho využitie je skutočne všestranné, preto niet divu, že je tiež základnou surovinou týchto fantastických pečených karbanátok. Majú nízky obsah tuku a celkových kalórií a perfektne sa hodia na každý vegetariánsky stôl.
Karfiol je unikátna zelenina, ktorá obsahuje málo kalórií a naopak veľké množstvo vitamínov a minerálov, ktoré naše telo potrebuje. Obsahuje tiež antioxidanty a vlákninu, ktorá podporuje trávenie. Priaznivo pôsobí na kožu, nechty, kĺby a imunitný systém. Obrovskou výhodou je, že sa dá pripraviť skutočne na množstvo spôsobov - medzi najobľúbenejšie fit recepty s karfiolom u mňa patrí Zdravá karfiolová pizza , Diétne karfiolové ,,halušky s bryndzou" alebo Karfiolová ryža - diétna príloha .
Na prípravu týchto pečených karfiolových fašírok budete potrebovať iba pár minút času a kuchynského robota/sekáčik. V ňom si môžete najskôr rozmixovať karfiol, a potom jednoducho pridať zvyšné suroviny - celý recept tak máte pripravený len za pomoci jednej misky. Zvyšok už môžete nechať na vašej rúre, no odporúčam využiť čas a pripraviť si k nim chutnú omáčku. Perfektne sa bude hodiť aj táto Zdravá tatárska omáčka z jogurtu .
Ak vám fašírky zo zeleniny zachutili rovnako ako mne, napíšte do vyhľadávania "placky" a vyskúšajte aj cuketové, brokolicové, zemiakové a ďalšie. Dobrú chuť!