Fit Recepty
Sleduj ma
Diétne karfiolové ,,halušky s bryndzou"

Diétne karfiolové ,,halušky s bryndzou"

Kombinácia zeleniny a bryndze nikdy nesklame. V tomto recepte som s bryndzou skombinovala karfiol, ktorý nám posekaný nadrobno poslúži ako náhrada za halušky. Diétne karfiolové "halušky" s bryndzou chuťovo pripomínajú bryndzové halušky, avšak predstavujú jedlo bohaté na bielkoviny a vlákninu, ktoré je na druhej strane nízkosacharidové a nízkokalorické. Vyskúšajte ich napríklad na večeru :)

Na prípravu týchto halušiek z karfiolu budete potrebovať iba 4 suroviny a menej ako 20 minút času. Ako bonus sú tieto halušky bez lepku, vychutnať si ich tak môžu bez obáv i celiatici. 1 porcia z dvoch navyše obsahuje iba 395 kcal a 8 g sacharidov, a na druhej strane až 38 g bielkovín. To sú skutočne parádne hodnoty, ak potrebujete do svojho jedálnička napasovať ničo nízkosacharidové a veľa bielkovín.

Vďaka tomu, že bryndzu zmiešame s tvarohom, nám vznikne chutná omáčka, ktorá má nižší obsah tuku, a teda aj kalórií. Takúto bryndzovú omáčku rada používam aj pri klasickom recepte na bryndzové halušky, jedlo krásne odľahčí a osvieži.

Bryndzové halušky z karfiolu odporúčam podávať spolu s opečenou kvalitnou šunkou a pažítkou. A tí z vás, ktorí si radi doprajú viac tuku, si ich smelo môžu naservírovať s opečenou slaninou.

Tak čo, vyskúšate tieto diétne halušky z karfiolu? Prajem vám dobrú chuť :)

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 karfiol (približne 400 g)
  • 125 g bryndze
  • 150 g nízkotučného roztierateľného tvarohu
  • 150 g kvalitnej šunky
  • olivový olej na postriekanie panvice (voliteľné) (kúpite tu)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu.
  2. Karfiol očistíme, umyjeme a rozoberieme na ružičky.
  3. Ružičky karfiolu varíme nad paru 10 minút do mäkka.
  4. Následne ich vyberieme z hrnca a nakrájame na drobné halušky.
  5. Karfiolové halušky dáme do teplého hrnca bez vody, kde ich zmiešame s bryndzou a tvarohom. Ak sa bryndza nerozpúšťa, môžeme všetko spolu ohriať na slabom plameni.
  6. Na rozpálenej panvici si opečieme na drobné kocky nakrájanú šunku do zlatista. V prípade potreby panvicu vopred postriekame trochou oleja (kúpite tu) .
  7. Karfiolové halušky podávame s opečenou šunkou a môžeme pridať aj pažítku.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal418 KCal
Sacharidy14 g
Vláknina6 g
Bielkoviny38 g
Tuky18 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu