Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravá karfiolová pizza

Zdravá karfiolová pizza

„Poprosím vás jednu hawai a salámovú s chilli papričkami,“ hlasno zamľaskáte a vtedy sa s hrôzou zobudíte zo sna. Snívalo sa vám, že si objednávate dve poriadne veľké lepko(a)vé pizze a radi by ste tento sen vyradili z obehu. Recept na fit karfiolovú pizzu bez lepku a mlieka vám s tým rád pomôže. A môžete jej skutočne zjesť veľa, úplne bez výčitiek.

Zdravé cesto na pizzu z karfiolu hravo nahradí obyčajné múčne cesto. Jedlu uberie množstvo sacharidov i kalórií a navyše zvýši obsah vlákniny a bielkovín. Ak máte radi pizzu, určite si pochutíte.

Karfiol je bohatý na vitamíny, minerály, antioxidanty a tiež veľa vlákniny, ktorá podporuje trávenie. Považuje sa za najlepšiu prevenciu rakoviny hrubého čreva. Podporuje tiež funkciu kĺbov a šliach, spomaľuje vypadávanie vlasov, spevňuje nechty, hojí zápaly pokožky, pomáha regenerovať sliznicu čriev, stimuluje rast a regeneráciu buniek, podnecuje krvotvorbu, zabezpečuje optimálne zásobovanie buniek živinami, podporuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám a navyše aj znižuje krvný tlak. Hotový zázrak rastúci na záhrade.

Zdravá karfiolová pizza poteší vaše bruško a ak si ju potriete aj domácim rajčinovým pretlakom a posypete svojou obľúbenou oblohou, potešíte aj svoje chute. Zdravá, jednoduchá a chutná pizza už nie je len nedosiahnuteľným snom.

Ak vás takéto alternatívne cesto na pizzu zaujalo, určite si tiež pozrite a vyskúšajte recepty na pizza cesto z ľanových semiačok, pizza cesto z cukety a pizza cesto z tuniaka.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 karfiol, nakrájaný na malé ružičky
  • 1 vajce
  • 50g strúhaného syra
  • ½ ČL morskej soli (odporúčam túto)
  • ½ ČL sušeného oregana
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia
  • obloha (podľa preferencií)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Karfiól rozmixujeme v mixéri na malé “ryžové” kúsky.
  2. Rozmixovaný karfiól dáme na panvicu a asi 8 minút ho opekáme do zmäknutia.
  3. Keď je karfiól mäkký a začína byť dohneda, vložíme ho do utierky (gázy) a vyžmýkame z neho čo najviac vody. Je dôležité, aby bol čo najsuchší.
  4. Keď sme ho poriadne vysušili, dáme ho do misky spolu s ostatnými ingredienciami a poriadne zamiešame.
  5. Cesto následne uložíme na pekáč (vystlatým papierom na pečenie) do tvaru pizze.
  6. Pečieme ho na 220 stupňoch cca 15 minút – dozlatista.
  7. Potom na pizzové cesto poukladáme suroviny podľa chuti (paradajkový pretlak, šunka, špenát, kukurica, šampiňóny..) a dáme piecť na ďalších 7-10 minút.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal150 KCal
Sacharidy4 g
Vláknina2 g
Bielkoviny11 g
Tuky9 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu