Vychutnajte si výborné morčacie mäso v horčicovej omáčke spolu so sladkými batátmi a brokolicovým šalátom. Takéto zdravé jedlo poteší nielen vaše chuťové poháriky, no takisto aj telo a neohrozí ani štíhlu líniu. Nízky obsah tuku a kalórií a na druhej strane vysoký podiel bielkovín a živín - to je presne to, čo sa v tomto jedle ukrýva.
Morčacie prsia sa radia medzi chudé mäso, majú tým pádom vysoký obsah bielkovín, pričom si zachovávajú nízky podiel tuku a kalórií. Preto sú do takýchto fitness receptov, rovnako ako kuracie prsia, priam stvorené. Ak však morčacie mäso nezoženiete, môžete v recepte použiť pokojne aj kuracie prsia.
Toto jednoduché morčacie mäso v horčicovej omáčke s batátmi povzbudí telo nielen dobrou dávkou bielkovín, ale je tiež úžasným zdrojom mnohých mikronutrientov, ako napríklad draslík, selén, fosfor, železo, horčík a mnoho ďalších.
Jednoduchý recept na brokolicový šalát, ktorý som s týmto jedlom podávala, nájdete tu: Zdravý brokolicový šalát s hrozienkami a mandľami . Ak si chcete vytvoriť výnimočný obed či večeru, tak vám určite odporúčam si tento šalát k jedlu pripraviť - perfektne sa k nemu totiž chuťovo hodí. Nutričné hodnoty jedla sú vypočítané bez šalátu.
Ako prvý si pripravíme brokolicový šalát (ak sa ho rozhodnete podávať spolu s jedlom) - najlepšie totiž chutí vychladený.
Batáty poprepichujeme vidličkou a upečieme ich v rúre na plechu vystlatom papierom na pečenie do mäkka. Pečieme ich približne 30-40 minút pri 220 stupňoch, podľa veľkosti.
V hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
Pridáme na malé kúsky nakrájané morčacie mäso a párkrát premiešame.
K mäsu pridáme horčicu, sójovú omáčku, koreniny, soľ a poriadne premiešame.
Mäso dusíme prikryté po dobu 15-20 minút, pričom ho občasne premiešame.
Pred koncom do mäsa primiešame prelisované strúčiky cesnaku a môžeme pridať aj slnečnicové semienka.
Hotové mäso podávame spolu s upečenými batátmi, ktoré môžeme buď nakrájať na kocky alebo roztlačiť na kašu. Pridať môžeme aj brokolicový šalát.