Fitness kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Chutné fitness kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou - zdravý obed či večera s vysokým obsahom bielkovín pre celú rodinku. Vyskúšajte kuracie prsia trochu inak. S touto omáčkou z brokolice a nivy chutí skvele a je obohatené o nutričné látky. Skvele zasýti a zároveň nezaťaží váš žalúdok.
Kuracie prsia sa dajú pripraviť na milión spôsobov. Samotné mäso pritom nemusíte špeciálne koreniť. Stačí, ak si k mäsu pripravíte plnohodnotnú a chutnú omáčku. Preto vyskúšajte rozmixovať udusenú brokolicu spolu s nivou do jemného, krémového pyré a zmiešajte ho spolu s hotovými kuracími kúskami. Budete prekvapený z novej, fantastickej chuti. Jedlo je navyše plné vitamínov, minerálov a vlákniny. No a ďalšou výhodou tohto fitness kuracieho soté je, že je low carb a na druhej strane exceluje vysokým obsahom bielkovín.
Jedna porcia tohto kuracieho soté s brokolicovo-nivovou omáčkou obsahuje len 4g sacharidov a tiež len málo tuku. Jedlo je perfektné pre všetkých milovníkov zdravej stravy a športovcov, keďže obsahuje naozaj vysoké množstvo bielkovín. Podávať ho môžete s vašou obľúbenou prílohou - celozrnnými cestovinami, quinoou, pohánkou či ryžou. Ak však chcete zachovať jeho nízkosacharidové hodnoty, môžete ako prílohu použiť napríklad zelerové hranolky ( Dusená treska na citrónovo-cesnakovej omáčke so zelerovými hranolkami ) či karfiolovú "ryžu" ( Nízkosacharidové kuracie prsia s mrkvou a karfiólovou "ryžou" ).
Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie prsia a miešame, kým mäso nezbledne.
Mäso okoreníme a necháme dusiť na slabšom plameni zhruba 20 minút. Počas dusenia ho kontrolujeme, občas premiešame a ak treba, podlejeme trochou vody. Nakoniec mäso dosolíme podľa chuti.
V druhom hrnci zalejeme na menšie kúsky nakrájanú a umytú brokolicu 1 hrnčekom horúcej vody a dusíme ju približne 10 minút - do zmäknutia.
Následne brokolicu rozmixujeme aj s vodou, ktorá v hrnci ostala.
Do vzniknutého pyré vmiešame nivu, prelisované strúčiky cesnaku a soľ. Ak treba, pridáme aj trocha mlieka.
Keď je mäso hotové, zmiešame ho so vzniknutou brokolicovou omáčkou.
Jedlo môžeme podávať s ryžou, pšenom, pohánkou, cestovinami či quinoou.