Vyskúšajte tieto delikátne, šťavnaté, pečené kuracie prsia v chrumkavej kruste a pomarančovej omáčke, ktoré som podávala s quinoou - použiť však môžete ľubovoľnú prílohu. Kombináciu mäsa a tejto omáčky sme si doma veľmi obľúbili, preto vám prinášam ďalší, jednoduchý a nutrične hodnotný recept s nádychom exotiky. Tento chutný fitness obed rozvonia celý váš byt príjemnou vôňou.
Receptov s pomarančovou omáčkou sme si urobili už niekoľko. Mali sme tu už Kuracie stehná s pomarančovou omáčkou , a dokonca i Karfiol v pomarančovej omáčke . Tentokrát si pripravíme kuracie prsia, a to rovno obaľované na štýl nugetiek. Samozrejme, nebudeme ich vyprážať v hlbokom oleji ale piecť v rúre, čím znížime množstvo tuku v recepte a jedlo ostane ľahko stráviteľné. Aj napriek tomu však budú tieto kuracie nugetky chrumkavé a šťavnaté.
Na obaľovanie kuracích kúskov môžete použiť celozrnnú strúhanku alebo aj pomleté mandle. Určite v recepte nevynechajte pomarančovú kôru. Dodá jedlu požadovanú výraznú pomarančovú chuť a celé kúzlo exotiky. Vyskúšajte tieto fantastické fitness kuracie prsia v pomarančovej omáčke s quinoou, obľúbite si ich na prvé ochutnanie.
Kuracie prsia nakrájame na menšie nugetky a zmiešame ich s ostatnými surovinami na marinádu.
Mäso necháme odležať v marináde ideálne aspoň 2 hodiny.
Následne namarinádované kuracie nugetky namočíme do rozrobených vajec a obalíme ich v strúhanke či pomletých mandliach.
Kuracie kúsky ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich 30-35 minút pri 190 stupňoch do chrumkava, pričom ich môžeme v polovici pečenia otočiť.
Medzičasom si vo vode uvaríme quinou s korením, prípadne inú zvolenú prílohu.
Do rozpálenej hlbokej panvice pridáme zeleninový vývar spolu s pomarančovou šťavou a kôrou, necháme prevrieť a následne do omáčky zamiešame med.
Nakoniec do omáčky vmiešame škrob, ktorý sme si rozrobili v 2 lyžiciach vody.
Omáčku chvíľu povaríme do zhustnutia a odstavíme ju z tepla.
Na záver vmiešame do pomarančovej omáčky upečené kuracie nugetky a jedlo podávame.