Fit Recepty
Sleduj ma
Karfiol v pomarančovej omáčke

Karfiol v pomarančovej omáčke

Vyskúšajte si pripraviť tento výborný pečený karfiol v pomarančovej omáčke na obed či večeru. Je jednoduchý na prípravu a podávať ho môžete samostatne, ako prílohu k mäsu alebo ako súčasť šalátu. Chuť pečeného karfiolu zaliateho v tejto zaujímavej pomarančovej omáčke si určite zamilujete. Vyskúšajte toto diétne jedlo bohaté na vlákninu.

Pečený karfiol je omnoho ľahší na žalúdok ako jeho vyprážaná verzia. Navyše, pečený v rúre nepotrebuje ani pridaný olej, čím sa zníži obsah tuku a kalórií v jedle. Aby však toto jedlo nebolo príliš suché, podávame ho s fantastickou pomarančovou omáčkou. Kombinácia nie len že znie exoticky, no posypaná sezamom exotická skutočne aj je. Pripravte sa na hotovú explóziu chutí.

Pomarančová omáčka nie je vôbec zložitá na prípravu a hodí sa aj k iným šalátom či dokonca k mäsu - tak, ako celé toto jedlo. Ak ste takúto pomarančovú omáčku ešte neskúšali, odporúčam ju všetkými desiatimi - je lahodná, sladko-kyslá a výrazná. Rozhodne spestrí váš jedálniček. Karfiol v pomarančovej omáčke odporúčam podávať ako ľahkú večeru, napríklad aj spolu so sladkými zemiakmi alebo tofu.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 väčší karfiól
  • 1/2 hrnčeka pomarančovej šťavy
  • 4 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 1 PL medu (odporúčam tento)
  • 1 PL vínneho octu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL cibuľového korenia
  • 1 PL škrobu
  • 4 PL vody
  • 1 PL sezamu
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Karfiol umyjeme a rozoberieme na malé kúsky.
  2. Kúsky karfiolu poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a dáme ich piecť na 15-20 minút pri 200 stupňoch.
  3. Medzičasom si pripravíme pomarančovú omáčku.
  4. V menšom hrnci si zmiešame pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, vínny ocot, med, prelisované strúčiky cesnaku a cibuľové korenie.
  5. Omáčku necháme prevrieť a následne do nej primiešame vodu rozmiešanú so škrobom.
  6. Po prevretí ju povaríme ešte 2 minúty do zhustnutia a potom ju odstavíme z tepla.
  7. Omáčku prikryjeme aby nevychladla.
  8. Upečený karfiol obalíme v uvarenej omáčke, posypeme sezamom a môžeme ho podávať samostatne, so šalátom alebo ako prílohu k mäsu.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal198 KCal
Sacharidy33 g
Vláknina11 g
Bielkoviny11 g
Tuky1 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu