Vyskúšajte si pripraviť tento výborný pečený karfiol v pomarančovej omáčke na obed či večeru. Je jednoduchý na prípravu a podávať ho môžete samostatne, ako prílohu k mäsu alebo ako súčasť šalátu. Chuť pečeného karfiolu zaliateho v tejto zaujímavej pomarančovej omáčke si určite zamilujete. Vyskúšajte toto diétne jedlo bohaté na vlákninu.
Pečený karfiol je omnoho ľahší na žalúdok ako jeho vyprážaná verzia. Navyše, pečený v rúre nepotrebuje ani pridaný olej, čím sa zníži obsah tuku a kalórií v jedle. Aby však toto jedlo nebolo príliš suché, podávame ho s fantastickou pomarančovou omáčkou. Kombinácia nie len že znie exoticky, no posypaná sezamom exotická skutočne aj je. Pripravte sa na hotovú explóziu chutí.
Pomarančová omáčka nie je vôbec zložitá na prípravu a hodí sa aj k iným šalátom či dokonca k mäsu - tak, ako celé toto jedlo. Ak ste takúto pomarančovú omáčku ešte neskúšali, odporúčam ju všetkými desiatimi - je lahodná, sladko-kyslá a výrazná. Rozhodne spestrí váš jedálniček. Karfiol v pomarančovej omáčke odporúčam podávať ako ľahkú večeru, napríklad aj spolu so sladkými zemiakmi alebo tofu.