Povaľuje sa vám v chladničke karfiol a vajíčka? Skúste si z nich pripraviť tento jednoduchý karfiolovo-vajíčkový šalát so zeleninou.
Tento šalát s karfiolom a vajíčkami je bohatý na bielkoviny a na druhú stranu obsahuje iba 13 g sacharidov na porciu, čo nie je vôbec veľa. Servírovať ho dokonca nemusíte ani s pečivom, keďže je dostatočne sýty a chutný aj bez neho. Ideálny je ako ľahšia večera. Namiesto majonézy v ňom použijeme biely grécky jogurt, vďaka čomu si zachová nízky obsah kalórií aj tuku a na druhej strane šalát obohatí o dobrú dávku bielkovín.
Ak teda opäť neviete, čo s karfiolom, pripravte si z neho tento chutný karfiolovo-vajíčkový šalát so zeleninou.
Karfiol rozoberieme na malé ružičky a poukladáme ho na plech vystlatý papierom na pečenie. Zľahka ho osolíme a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
V miske si zmiešame 200 g gréckeho bieleho jogurtu s citrónovou šťavou, koreninami, horčicou a nasekanou jarnou cibuľkou.
Pridáme na malé kúsky uvarené vajcia na tvrdo, nakrájaný stopkový zeler, jarnú cibuľku aj čerstvú červenú papriku.
Potom do šalátu primiešame aj upečený a vychladený karfiol.
V prípade záujmu môžeme pridať aj viac jogurtu.
Šalát na záver dosolíme podľa chuti a môžeme ho podávať ihneď alebo po vychladení.