Osviežujúce cuketovo-mrkvové rezance s arašidovou omáčkou na čínsky spôsob. Sú vhodné ako ľahký obed či večera a aj napriek ich nízkemu energetickému obsahu vás isto zasýtia. Tento super rýchly recept plný bielkovín vás prekvapí svojou zaujímavou chuťou v kombinácii zeleniny a arašidového masla.
Asi ste už postrehli, že v niektorých receptoch nahrádzam obyčajné cestoviny za bezlepkovú verziu - teda najlepšie, za špiralizovanú zeleninu. Ak ste ich ešte nevyskúšali, rozhodne odporúčam tento recept s arašidovou omáčkou. Zeleninové cestoviny sú oveľa ľahšie stráviteľné, zdravšie a podľa mňa i chutnejšie, keďže príjemné chrumkajú a sú plné chuti.
Arašidové maslo je všestranným pomocníkom v kuchyni, a tak ako sa ideálne hodí ku koláčom, rôznym krémom a kašiam, tak je výborné i v slanej verzii k mäsu či ako omáčka k hlavnému jedlu. Aj keď kombinácia arašidov, medu a sójovej omáčky sa môže zdať zvláštna, ak ste niekedy skúšali čínsku kuchyňu, určite ste na tieto chute už narazili. Omáčku poriadne vymiešajte do jednotnej, krémovej konzistencie a ochutnajte - jej chuť vás príjemne prekvapí.
Skvelý tip na rýchly zeleninový obed plný chutných a čerstvých surovín. Zachutí každému športovcovi a milovníkovi zdravej stravy. A ak doma ešte náhodou nemáte špiralizér, určite si ho odporúčam zaobstarať (kúpite tu) . Vyčarujete si pomocou neho množstvo chutných a diétnych zeleninových jedál.