Chutné, rýchle a zdravé jedlo, ktoré si vykúzlite behom pár minút - zelené fazuľky s tofu a feta syrom. Príprava tohto teplého šalátu vám nepotrvá viac ako 15 minút, aj preto je skvelou voľbou pre rýchlu a zdravú večeru.
Chrumkavé zelené fazuľky s tofu a feta syrom môžete podávať ako sýty bezmäsitý šalát, prípadne ich doplňte o mäso či ryby. Šalát je vďaka vyššiemu obsahu bielkovín a tuku zo syra, orechov, olivového oleja a tofu dostatočne sýty. Na druhej strane obsahuje 1 porcia iba 13 g sacharidov a množstvo vlákniny.
Recept bude chutiť najlepšie pripravený z čerstvých zelených fazuliek. Ak mu však neodoláte ani mimo ich sezóny, pripraviť si ho môžete pokojne aj zo zamrazených fazuliek. Všetky ingrediencie v tomto recepte sa neskutočne dobre dopĺňajú, a preto pre najlepší výsledok neodporúčam nič vynechávať či nahrádzať.
Som si istá, že si tieto zelené fazuľky s tofu a feta syrom obľúbite aspoň tak rýchlo, ako rýchlo budú hotové. Ja toto jedlo milujem a tak dúfam, že si ho obľúbite rovnako.
V malej miske si pripravíme zálievku. 1 lyžičku olivového oleja rozmiešame spolu s horčicou, citrónovou šťavou, soľou, korením a prelisovaným strúčikom cesnaku.
Vo woku alebo v hlbokej panvici (odporúčam túto) si na druhej lyžičke olivového oleja opečieme nadrobno nakrájané tofu (približne 3 minúty).
Následne pridáme zelené fazuľky a natenko nakrájanú červenú cibuľu. Chvíľu miešame.
Potom k nim vmiešame pripravenú zálievku a na miernom ohni miešame ešte približne 3 minúty.
Nakoniec pridáme aj namrvený feta syr a orechy a šalát podávame ešte teplý.