Najlepšia dobrota, akú som za posledné mesiace jedla! Po návšteve v Taliansku a po ochutnaní tradičných "cannoli" som si povedala, že si ich musím skúsiť pripraviť v zdravšej verzii. Podarilo sa! Tieto zdravé proteínové cannoli lievance sú síce bez múky, bez cukru a bez vyprážania, no pravú chuť cannoli v nich isto ucítite.
Vyskúšajte ich, sú perfektné. Jednoduché fit proteínové lievance sa hodia na raňajky, ako sladký obed, sladká večera s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov, či ako dezert. Okrem toho tiež vyzerajú a voňajú úžasne - veď uznajte sami!
Vďaka ovsenej múke sú tieto zdravé proteínové cannoli lievance ľahšie stráviteľné a bez lepku. Ovsenú múku si môžete pripraviť jednoducho rozmixovaním ovsených vločiek, napríklad v takomto mixéri ( (odporúčam tento) ). Proteínový prášok v recepte zvyšuje obsah bielkovín a vylepšuje jeho nutričné hodnoty, preto ho odporúčam použiť, no ak ho doma náhodou nemáte, môžete použiť ako náhradu pudingový prášok v rovnakom množstve.
Pripravte tieto krásne a zdravé lievance napríklad aj pre svoje deti. Tie predsa milujú sladké obedy, ako väčšina z nás. Tak šup na to a vychutnajte si túto sladkú dobrotu bez výčitiek :)
Ovsenú múku si môžeme pripraviť rozmixovaním ovsených vločiek na múku.
Z ovsenej múky, proteínového prášku, vajec a mlieka si vytvoríme cesto na lievance.
Cesto dávkujeme pomocou lyžice na rozpálenú, nepriľnavú panvicu a lievance opekáme zhruba 30 sekúnd z každej strany do zlatista.
Akonáhle je lievanec hotový, stočíme ho do tvaru "rúrky" a zaistíme ho v tomto tvare napríklad nožom alebo iným ťažším predmetom. Po vychladnutí by mali lievance ostať v tomto tvare a nemali by sa otvárať.
V miske si zmiešame všetky ingrediencie na plnku.
Plnku vložíme do cukrárskeho alebo mikroténového sáčku a naplníme ňou stočené lievance.
Nakoniec môžeme konce posypať čokoládovými kúskami.
Cannoli lievance sú výborné ihneď po pripravení, ale aj po odležaní v chladničke.