Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravá pohánka so špenátom, hubami, syrom a tuniakom

Zdravá pohánka so špenátom, hubami, syrom a tuniakom

Poviem vám, pohánka so špenátom, hubami, syrom a tuniakom je jedna úžasná kombinácia! A to nielen po chuťovej, ale i nutričnej stránke. Ak chcete svojmu telu dopriať množstvo bielkovín, vitamínov, minerálov a vlákniny, no zároveň aj potešiť svoje chuťové poháriky, poďte si pochutiť na tomto jednoduchom jedle s pohánkou. Chutných receptov s pohánkou nie je nikdy dosť, preto vám odporúčam si tento recept určite uložiť, alebo rovno aj pripraviť :)

Jedlo obsahuje celé spektrum vitamínov a minerálov. Najprv som vám ich tu chcela všetky vypísať, ale pri pohľade na ich množstvo to zhrniem stručne - jedna porcia obsahuje medzi 40-120% ODD tých najdôležitejších mikronutrientov. Vďačíme tomu najmä špenátu, tuniaku ale aj pohánke. Jedlo je zároveň bez lepku, bez vajec aj bez orechov - čiže vhodné aj pre rôznych alergikov. Ak náhodou práve pohánku doma nemáte, použiť môžete aj kuskus či bulgur. No a ak ste takým fanúšikom sušených paradajok ako aj ja, do tohto zdravého receptu s pohánkou si ich môžete primiešať tiež, obohatia ho tak o ešte širšie spektrum chutí.

Zdravá pohánka so špenátom, hubami, syrom a tuniakom je ideálna ako fit obed či večera. Jedlo je dosť sýte a ja verím, že si jeho chuť budete chcieť zapamätať tak dlho, že vás po ňom ani neprepadne chuť na sladké.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 200 g čerstvej mozzarelly (light)
  • 200 g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
  • soľ, mleté čierne korenie, cesnakové korenie (podľa chuti)
  • 100 g suchej pohánky (odporúčam túto)
  • 1 cibuľa
  • 500 g šampiňónov (alebo iných húb)
  • 4 hrste čerstvého špenátu
  • 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
  • sušené paradajky (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Pohánku opláchneme a zalejeme ju v hrnci 1,5 násobným objemom vriacej vody. Necháme ju prevrieť a 3 minúty ju varíme.
  2. Následne ju odstavíme z tepla a pod pokrievkou ju necháme zmäknúť po dobu 30-35 minút.
  3. V hlbokej panvici (odporúčam túto) si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
  4. Potom pridáme očistené a nakrájané huby a opečieme ich do mäkka (okolo 5 minút).
  5. Potom k nim pridáme uvarenú pohánku, umytý špenát, korenie, soľ a chvíľu pomiešame.
  6. Keď sa všetky suroviny dobre prepojili, pridáme na kúsky nakrájanú mozzarellu a necháme ju roztopiť sa. Potom panvicu odstavíme z tepla.
  7. Hotové jedlo podávame ešte teplé, posypané tuniakom zbaveným šťavy.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal580 KCal
Sacharidy47 g
Vláknina8 g
Bielkoviny55 g
Tuky14 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu