Zapekané baklažánové a cuketové plátky v paradajkovo-syrovej omáčke
Zdieľaj recept s priateľmi:
Pripravte si toto chutné zeleninové jedlo - zapekané baklažánové a cuketové plátky v paradajkovo-syrovej omáčke, ktoré si môžete dopriať ako ľahký obed či večeru. Jedlo môžete doplniť napríklad aj o tuniaka, ugrilované tofu či kuracie mäso a stále si tak pripraviť nové variácie. Tento zeleninový recept je mimoriadne jednoduchý, zvládne ho naozaj každý.
Recepty s baklažánom u nás stále nie sú veľmi rozšírené, aj keď v skutku netuším prečo, keďže zatiaľ všetky ktoré som vyskúšala, boli vynikajúce. Základ tohto zapekaného zeleninového jedla je veľmi jednoduchý - stačí vrstviť nakrájané plátky cukety a baklažánu s paradajkovou omáčkou a syrom, to je naozaj všetko. V recepte použijeme syr ricotta a tiež strúhanú mozzarellu. Ideálne sa spolu dopĺňajú. Gurmáni si môžu jedlo pri servírovaní doplniť aj o tretí druh syra, a to strúhaný parmezán - je to lahôdka.
Toto jednoduché jedlo so zapekaným baklažánom a cuketou si môžete doplniť napríklad aj o tieto zdroje bielkovín - tofu, tuniak či kuracie mäso. A ak náhodou práve neviete zohnať baklažán, pokojne si môžete recept zhotoviť len s použitím cukety. Nutričné hodnoty sú vypočítané bez voliteľných surovín.
Pripravte si tieto jednoduché zapekané baklažánové a cuketové plátky v paradajkovo-syrovej omáčke aj vy, verím, že si pochutíte :)