Zdravý, chutný a ľahký obed alebo večera z ryže, paradajkového pretlaku a syra. Zdravé paradajkové rizoto sa isto stane pochúťkou pre milovníkov paradajkových jedál. Jednoduché na prípravu a plné chutí vďaka bazalke, sójovej omáčke a horčici. Ak vám je chutí stále málo, môžete pridať i špenát a inú mrazenú zeleninu. Toto diétne rizoto vám určite zachutí.
Ryža je jednou zo základných potravín v kuchyni. Pripravená je pomerne rýchlo, je sýta a vhodná do sladkých i slaných jedál. Odporúčam používať hnedú alebo divokú ryžu, ktorá ma podstatne viac bielkovín, vlákniny a minerálov. Pri príprave tohto fit jedla sa nestihnete ani zapotiť. Jednoducho vhoďte ingrediencie do hrnca s ryžou a čakajte, pokiaľ do seba nenasiakne všetku vodu a chute.
Takto hotovú a ochutenú ryžu už len obohatíte o syr, bazalku a prípadne ďalšiu zeleninu podľa vašej chuti. Paradajkové rizoto môžete podávať samostatne, na obed ale aj na večeru. Je však vhodné aj ako príloha ku kuraciemu mäsu či dokonca k morským plodom, najmä k chobotnici - skúšali ste už grilovanú chobotnicu? Môžete ju kúpiť snáď v každom väčšom obchode a jej príprava nie je zložitá, zato mäso je jemnučké a chutné. Vyskúšajte :)