Kapor určite patrí medzi najobľúbenejšie hlavné chody, ktoré sa každoročne objavujú na štedrovečerných stoloch u mnohých rodín. Obvykle sa pripravuje táto ryba so zemiakovým šalátom, no v tomto fit recepte vám predstavím netradičnú, no o to zaujímavejšiu kombináciu, ktorú budem určite tento rok počas sviatkov podávať. Bude to zdravý recept na vianočného kapra s batátmi a coleslaw šalátom. Ak si tiež radi občas pripravíte počas sviatkov niečo netradičné, určite tento chutný recept vyskúšajte. A pokojne si na ňom pochutnajte aj mimo sviatkov.
Kapra si pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho, a to jeho opražením na panvici. Použijem na to olej z hroznových jadierok, ktorý je na takéto vyprážanie ideálny, pretože má vysoký bod varu a zachováva chuť a vôňu pripravovaného jedla aj po tepelnej úprave. Má jemne orieškovú chuť a je bohatý na vitamín E a antioxidanty. Rybu zľahla okorením a osolím, vďaka čomu získa neodolateľnú chuť. Som si istá, že vôňa rozmarínu vás pri jeho príprave úplne očarí.
Vyskúšajte toto zdravé a chutné jedlo, som si istá, že zachutí celej rodine. Spojenie chutí kapra, sladkých zemiakov a fit coleslaw šalátu je podľa mňa úplne vynikajúce.