Recept na jednoduché a sýte vajíčkové muffiny s tuniakom, ktoré chutia skvelo.
Kto by si raz za čas rád nepochutil na ospevovaných muffinoch. Nie sme však všetci nastavení na sladké rovnako, takže pri recepte na tieto zdravé vajíčkové muffiny s tuniakom si na svoje prídu aj vyznávači slaných chutných jedál.
Tuniaka obľubujem na rôzne spôsoby, pretože je to šťavnatá a zdravá ryba. Jedlu dodá nielen bielkoviny a omega-3 mastné kyseliny, ale ho aj lahodne dochutí a zvýrazní. V kombinácii s vajíčkom je to hotová delikatesa. Navyše si do muffinov pridávam aj nezameniteľný zdroj železa, ktorým je špenát. Dodá jedlu zdravú farbu a vám potrebnú silu.
Ak hľadáte rýchly recept na zdravé slané raňajky alebo večeru s vajíčkami a vysokým obsahom bielkovín, obráťte sa na tieto fit vajíčkové muffiny s tuniakom bez múky, ktoré vám určite ulahodia. Budete k nim potrebovať dokonca iba 4 základné, bežne dostupné suroviny. Tieto zdravé slané muffiny sú dokonca nízkosacharidové a nízkokalorické, obsahujú iba 48 kcal a 1 g sacharidov na kus - znie to dobre, však?
Recept je skutočne jednoduchý a zároveň schopný zasýtiť telo na dlhší čas. Osvedčí sa v podobe večere alebo ako olovrant do práce, vďaka ktorému sa nemusíte ponáhľať domov, pretože hlad týmito tuniakovými muffinmi ľahko zaženiete.
V miske si zmiešame tuniaka s cottage syrom, vajíčkami, čerstvým špenátom a korením.
Pre ešte lahodnejšiu chuť môžete pridať aj trocha strúhaného syra.
Vzniknuté cesto nadávkujeme do muffinových formičiek (najlepšie silikónových) a pečieme 30-35 minút pri 200 stupňoch, pokým už cesto vo formičkách nebuble a má pevný tvar.