Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom. Vychutnajte si autentickú chuť thajského červeného kuracieho kari podávaného spolu s jazmínovou ryžou. Chutí ako z reštaurácie a recept je pritom tak jednoduchý, že si ho zvládne pripraviť každý.. no a s výsledkom očaríte aj tých náročnejších papkáčov ;)
Recept som pripravovala s kuracími stehnami, ktoré sú oproti prsiam šťavnatejšie. Ak by ste si však radšej pripravili diétnejšiu verziu, pokojne použite kuracie prsia. Kuracie kari odporúčam podávať s ryžou SOS Jasmine, ktorá sa neskutočne hodí práve k exotickým jedlám, ideálne do thajskej kuchyne. Ak sa u vás doma nájde aj kúsok šafránu, odporúčam pridať kúsok do ryže.
Recept odporúčam pripraviť s červenou kari pastou, ktorá mu dodá skutočne autentickú chuť. Kari pastu kúpite v každom väčšom supermarkete. Taktiež odporúčam nevynechať rybaciu omáčku, ktorú v dnešnej dobe kúpite tiež v každom väčšom supermarkete. Obe suroviny by ste mali nájsť v kútiku s ázijskými alebo inými exotickými surovinami.
Thajské kuracie kari si zjemníme hustým kokosovým mliekom z plechovky.
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody. Pridáme soľ, prípadne aj šafrán a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
Vo väčšom hrnci si na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, kari pastu a minútu restujeme.
Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie stehná a restujeme ich za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.
Potom pridáme rybaciu omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.
Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.