Chrumkavé, tenké pečivo z quinoi, ktorým môžete jednoducho nahradiť raňajkové pečivo či cesto na pizzu. Navyše je toto pečivo úplne bez lepku a je veľmi výživné. S roztopeným syrom a sušenými paradajkami chutí úžasne, no pridať si naň môžete hocičo - avokádo, šunku, vajíčka, olivy, šampiňóny alebo svoju obľúbenú pomazánku.
Toto tenké pečivo, ktorého základ tvorí quinoa, si rada vychutnávam na raňajky či večeru, no je tiež vhodné ako pohostenie pre návštevy. Ocenia ho najmä celiatici. Vďaka quinoe má pečivo príjemne orieškovú chuť a je bohaté nielen na vlákninu, ale aj bielkoviny a množstvo mikronutrientov. Zvonka je krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne. Recept je navyše jednoduchý a nenáročný na suroviny.
Ak hľadáte rýchly recept na zdravé pečivo bez múky, ktoré si môžete vychutnať so svojou obľúbenou oblohou, určite odporúčam tenké pečivo z quinoi vyskúšať. Som si istá, že sa svojou chuťou a jeho mnohými možnosťami na servírovanie zaradí medzi vašich obľúbencov.
Ráno ju precedíme, opláchneme a rozmixujeme v mixéri spolu so 60ml vody, cesnakovým korením, práškom do pečiva a morskou soľou. Cesto by malo byť čo najhladšie a trocha redšie.
Plech vystlieme papierom na pečenie, ten potrieme lyžičkou olivového oleja (inak by sa cesto k papieru lepilo) a vylejeme na neho cesto, ktoré pomocou špatule zarovnáme (na hrúbku zhruba 3 mm).
Cesto pečieme 15-18 minút na 225 stupňoch do zlatista.
Ak chceme dať na pečivo zapiecť syr či iné suroviny, cesto vyberieme po 15 minútach a 5 minút ho ešte necháme dopekať spolu s ostatnými surovinami.