Tekvicové gnocchi (halušky) s kuracím mäsom a syrovou omáčkou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Vyskúšajte tieto chutné kuracie kúsky podávané s tekvicovými gnocchi a jednoduchou syrovou omáčkou. Ich príprava by vám nemala zabrať viac ako 35 minút a jej výsledkom je chutné, zdravé a nutrične vyvážené jedlo.
V prípade, že práve neviete zohnať tekvicu, môžete si tieto gnocchi pripraviť aj zo sladkých zemiakov. Cícerová múka im dodá jemne orieškovú chuť a obohatí ich o bielkoviny a vlákninu. Ak by ste však chceli cícerovú múku nahradiť, môžete namiesto nej použiť celozrnnú múku. Jedlo je doplnené o jednoduchú syrovú omáčku s paprikou, na ktorú budete potrebovať iba 3 ingrediencie.
Tieto chutné tekvicové gnocchi (halušky) sú bez múky a vajec, takže vychutnať si ich môžu aj celiatici a ľudia s alergiou na vajíčko. Majú skvelú sladkastú chuť, ktorá sa hodí ako k slaným, tak aj k sladkým pokrmom. Môžete si ich vychutnať s mäsom a omáčkou, samostatne s nasekanými orieškami, paradajkovou omáčkou alebo s brusnicovou omáčkou a kyslou smotanou.