Ryžové rezance s kuracím mäsom, pórom a čili omáčkou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Ak vás prepadla chuť na ľahké, zeleninové jedlo s kuracím mäsom, no za to plné chutí, pripravte si tento jednoduchý recept na ryžové rezance s kuracím mäsom, pórom a čili omáčkou. Toto jedlo uspokojí nielen vaše chute, ale pokryje aj značný príjem bielkovín a vlákniny. Na druhej strane obsahuje málo tuku. Jemná sladko-pikantná omáčka dodá mäsu úžasnú chuť, určite ju skúste.
Tento recept s kuracím mäsom budete mať na stole do pol hodiny. 1 sýta porcia obsahuje okolo 560 kcal, 44 g bielkovín a iba 5 g tuku. V recepte využijeme hlávkovú kapustu, mrkvu a pór. Pokojne sa však so zeleninou vyhrajte podľa toho na čo máte chuť a čo máte práve v chladničke - skvelá bude aj brokolica, paprika či cuketa. Vďaka tomu, že v recepte použijeme ryžové rezance, si ho môžu vychutnať aj celiatici.
Chcete si recept ozvláštniť? Pokojne pridajte aj červenú kapustu, klíčky, semienka, prípadne si do jedla rozrobte vajíčko - toto je skvelý variant práve vtedy, ak by vám jedlo bude dlhšie stáť v chladničke.
Poďte si pochutiť a pripravte si tento výživný obed :)
1/4 ČL čili korenia (alebo 1 PL čili omáčky, prípadne viac) (odporúčam tieto)
3 strúčiky cesnaku
Postup
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, zľahka ju osolíme a uvaríme v nej ryžové rezance do mäkka. Dĺžku varenia prispôsobíme ich hrúbke. Po dovarení ich precedíme a prikryjeme, aby nevychladli.
V druhom hrnci si na rozpálenom olivovom oleji orestujeme roztlačené strúčiky cesnaku, nasekaný pór, čili korenie alebo omáčku a med.
Zmes minútu pomiešame a potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia.
Mäso orestujeme z každej strany a potom ho dusíme približne 15 minút pod pokrievkou.
Potom k mäsu pridáme nastrúhanú mrkvu, kapustu, sójovú omáčku a soľ.
Jedlo varíme odokryté za častého miešania ešte zhruba 7 minút.
Hotovú mäsovo-zeleninovú zmes podávame spolu s ryžovými rezancami.