Pohánkové halušky s jogurtovo-šampiňónovou omáčkou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Vyskúšajte si na obed pripraviť tieto chutné a zdravé bezlepkové pohánkové halušky s jogurtovo-šampiňónovou omáčkou. Omáčka je diétnejšia ako klasická krémová šampiňónová omáčka, no na chuti jej to naozaj neuberá. Spolu s pohánkovými haluškami chutí priam dokonale.
Halušky sú často démonizované jedlo v oblasti zdravej výživy, no nemusí to byť pravidlom. Ak si ich uvaríme napríklad zo zdravej pohánkovej múky, získame tak zdravý variant halušiek, dokonca úplne bez lepku, plný vitamínov a minerálov na čele s rutínom, vďaka ktorému je pohánka obľúbenou potravinou u mnohých z nás. Snáď najväčšími benefitmi ktoré ponúka je, že pomáha zvyšovať pružnosť ciev, čistiť krv a znížiť cholesterol. A v podobe múky sa z nej dajú pripraviť aj takéto chutné jedlá.
Tieto pohánkové halušky sú bohaté na bielkoviny, komplexné sacharidy a vlákninu. Dobre vás zasýtia na niekoľko hodín, no nespôsobia pocit ťažkosti v žalúdku. Namiesto smotany som v recepte použila biely jogurt, vďaka ktorému dosiahneme nižší obsah tuku a kalórií v jedle. Jogurt by mal mať ideálne cez 3% tuku, aby sa v omáčke nezrazil.
Skúste vymeniť klasické halušky za túto fit verziu. Pripravte si tieto zdravé a chutné pohánkové halušky s jogurtovo-šampiňónovou omáčkou na obed alebo večeru, som si istá, že ich chuť si zamilujete.