Pohánkotto, čo to? No predsa zdravé rizoto z pohánky! Toto "pohánkotto" s tuniakom a balkánskym syrom je ideálne na obed pre všetkých milovníkov zdravej a výživnej stravy, bohatej na bielkoviny, minerály a vlákninu. Ďalší jednoduchý recept s tuniakom a pohánkou, ktorý si určite zamilujete.
Pohánka, vďaka svojmu vysokému obsahu minerálov a vitamínov, by nemala chýbať v žiadnej kuchyni. Je prirodzene bezlepková, vhodná teda aj pre celiatikov, obsahuje komplexné bielkoviny, sacharidy a vlákninu. Preslávená je aj vďaka bohatému obsahu rutínu, ktorý pomáha pri žilových ochoreniach zvyšovať pružnosť ciev. Zahrnúť pohánku do svojho jedálnička je rozhodne správna voľba.
Roztopený balkánsky syr s cibuľou sa príjemne rozplýva na jazyku. Toto jedlo z pohánky obsahuje vyvážené množstvo nutrientov a dobre vás aj zasýti.
"Pohánkotto" s tuniakom a balkánskym syrom podávajte so šalátom a kvalitným tuniakom vo vlastnej šťave. Šalát dodá celému jedlu príjemnú, chrumkavú a sviežu chuť a zároveň sa postará o váš denný príjem vitamínov a vlákniny. Vyskúšajte toto jednoduché rizoto z pohánky s balkánskym syrom a tuniakom - budete sa naň tešiť vy i celá vaša rodinka.
Medzičasom si na panvici na masle opečieme nadrobno nasekanú cibuľu.
K opečenej cibuli pridáme namrvený balkánsky syr a necháme ho sčasti sa roztopiť.
Na záver zmiešame uvarenú pohánku s cibuľovo-syrovou zmesou, jedlo dosolíme a dokoreníme podľa chuti a servírujeme ho spolu so šalátom a tuniakom zbaveným šťavy.