Fit Recepty
Sleduj ma
Fit pečené cuketovo-tuniakové fašírky

Fit pečené cuketovo-tuniakové fašírky

Lahodné fit fašírky bez vysmážania? Áno, prosím! Tieto pečené cuketovo-tuniakové fašírky si určite zamilujete a navyše si ich môžete pripraviť aj úplne bez múky a lepku.

Tento recept s cuketou patrí nielen medzi moje najobľúbenejšie, no stal sa aj jedným z najpopulárnejších receptov na mojej stránke. A mňa veľmi teší, že vám tieto fit fašírky z cukety a tuniaka tak veľmi chutia. Aby som vám ukázala, aké jednoduché je pripraviť si ich, natočila som k tomuto receptu aj krátky videorecept, ktorý si môžete pozrieť nižšie. Pre najlepší výsledok sa snažte z cukety počas prípravy vytlačiť čo najviac vody, budú tak pevnejšie, chrumkavejšie a oproti vyprážaným fašírkam na nich nepoznáte takmer žiaden rozdiel.

Tieto zdravé fašírky majú vyšší obsah bielkovín a zároveň obsahujú málo kalórií a tuku. Sú ideálne na večeru, no dopriať si ich môžete pokojne aj na raňajky, ako snack či desiatu počas dňa. Pripraviť si ich môžete s pomocou špaldovej alebo celozrnnej múky a pre bezlepkovú verziu použite pohánkovú múku či pomleté orechy.

Tieto fašírky odporúčam podávať s jednoduchou kyslastou jogurtovo-uhorkovou omáčkou, ktorá sa k nim náramne hodí.

Vyskúšajte tieto zdravé fit fašírky, som si istá, že zachutia celej rodine.

1 hrnček = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • Na fašírky:
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 120g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
  • 1/4 HR strúhaného syra
  • 1/4 HR špaldovej múky (alebo celozrnnej ražnej, pohánkovej, prípadne pomletých orechov) (odporúčam túto)
  • 2 strúčiky cesnaku (roztlačeného)
  • 1 veľké vajce
  • štipka morskej soli
  • 1/8 ČL čierneho korenia
  • Na omáčku:
  • 3 PL gréckeho bieleho jogurtu
  • 4 kyslé uhorky
  • štipka čierneho korenia
  • štipka morskej soli
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cuketu si nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky.
  2. V miske cuketu posypeme morskou soľou a necháme 10 minút odstáť.
  3. Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody.
  4. Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky.
  5. Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírky a uložíme ich na plech vystlatý papierom na pečenie.
  6. Fašírky pečieme na 200 stupňoch 20-23 minút dohneda, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.
  7. Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a morskej soli.
  8. Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť6 fašíriek
Nutričné hodnoty /
KCal78 KCal
Sacharidy5 g
Vláknina1 g
Bielkoviny9 g
Tuky2 g