Dokonalá pečená špargľa na cesnaku s fetou a kešu orechmi, ktorú môžete podávať samostatne ako ľahkú večeru, olovrant alebo ako prílohu k rybe či mäsu. Ak si ju doprajete samostatne, odporúčam ju podávať ešte spolu s červeným hroznom. Kombinácia je to skutočne výborná a recept tak jednoduchý. Feta syr, dochrumkava upečená a okorenená špargľa a chrumkavé orechy sa nádherne dopĺňajú v tomto, na bielkoviny bohatom jedle. Ak máte radi špargľu, určite tento fit recept nebudete robiť poslednýkrát.
Špargľa je pre organizmus veľmi cenným zdrojom množstva vitamínov, minerálov a zdraviu prospešných látok. Obsahuje veľa vody, bielkovín a vlákninu v porovnaní s jej nízkym obsahom sacharidov a tuku, čo z nej robí ľahko stráviteľnú zeleninu, ktorá zasýti no nezaťaží váš žalúdok. Má v sebe veľké množstvo betakaroténu, vitamín E, C ako aj vitamíny skupiny B. Nezanedbateľné je tiež množstvo draslíka, zinku, železa, vápnika a horčíka. A to sú len niektoré zo všetkých látok, ktoré v sebe táto superpotravina schováva.
Upečená v rúre má výbornú chuť a spolu s feta syrom si ju určite zamilujete. Najradšej si ju vychutnávam samostatne, prípadne so spomenutým červeným hroznom, ale neváhajte ju vyskúšať aj ako zdravú prílohu najlepšie k hovädziemu mäsu. Obohatíte tak svoj obed o bohatú dávku zdraviu prospešných látok.