Fit Recepty
Sleduj ma
Nízkokalorický špenátový sendvič bez múky

Nízkokalorický špenátový sendvič bez múky

Recept na tento nízkokalorický špenátový sendvič bez múky vznikol, keď mi nevyšlo cesto na proteínovú špenátovú roládu, pretože bolo hrubšie ako malo byť, a teda som musela zase raz improvizovať. Zrejme to tak malo byť, inak by som nikdy neprišla na to, aký môže byť takýto zdravý špenátový sendvič výborný!

Navyše sa môže pýšiť vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov a kalórií.

Ak máte radi špenát, určite tento recept skúste. Naplniť si ho môžete ľubovoľnými surovinami, ktoré máte radi. Moje najobľúbenejšie som zhrnula v zozname surovín.

Špenát je jednou z najvýživnejších potravín na svete, ktorá má zároveň minimum kalórií.1 hrnček tejto listovej zeleniny obsahuje viac ako dennú odporúčanú dávku vitamínov K (spevňuje kosti) a A (potrebný pre normálny rast a vývoj tela, obzvlášť pre zdravé kosti a zuby), takmer celú dávku mangánu a kyseliny listovej (dokáže znížiť riziko mŕtvice) a 40% horčíka (pomáha udržiavať zdravý krvný tlak). Nájdete v ňom množstvo ďalších živín vrátane vlákniny, vápnika a bielkovín. Nezanedbateľné plus je v tom, že jedna šálka surového špenátu nemá ani len desať kilokalórií. Špenát tiež pôsobí ako prevencia proti rakovine, pretože obsahuje viac ako desať rôznych flavonoidov, ktoré majú antioxidačné účinky. Vďaka obsahu betakaroténu a luteínu prospieva aj našim očiam.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 250g čerstvého špenátu
  • 3 vajcia
  • čierne korenie, cibuľové/cesnakové korenie
  • Voliteľná náplň :
  • šunka
  • syr
  • kukurica
  • šalát, paradajky
  • cottage, biely jogurt
  • tuniak (odporúčam tento)
  • cibuľa
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Špenát umyjeme, odkvapkáme a spolu s vajíčkami ho rozmixujeme v mixéri na drobno. (odporúčam tento)
  2. Cesto vylejeme do zapekacej misy vystlatej papierom na pečenie. Veľkosť misy zvoľte podľa toho, aké hrubé cesto chcete mať.
  3. Špenátové cesto pečieme 20-25 minút pri 200 stupňoch.
  4. Keď je hotové, necháme ho vychladnúť a potom ho prekrojíme napoly.
  5. Na jednu polovicu poukladáme náplň a prikryjeme druhou polovicou.
  6. Rozrežeme diagonálne a podávame.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal100 KCal
Sacharidy5 g
Vláknina3 g
Bielkoviny9 g
Tuky5 g