Dostali ste chuť na niečo rýchle, zdravé a chutné, ale v potravinovej skrinke už nemáte žiadne cestovinové poklady. Vďaka fitreceptom sa učíme nielen zdravo variť, ale aj pracovať s dostupnými potravinami, aby sme si pochutili na jedle podľa svojich predstáv. Mrkvu a petržlen v kuchyni určite nájdete, poďte sa teda inšpirovať chutným a zdravým receptom s týmito surovinami.
Mrkvovo-petržlenové "špagety" s bazalkovým pestom sú jednoduchou zeleninovou alternatívou ku klasickým špagetám a navyše ak milujete výbornú chuť pesta, tento recept určite oceníte. Pochutnajte si na nutrične hodnotných a skutočne zdravých zeleninových špagetách, dodajte svojim myšlienkam šťavu vďaka mrkve a spevnite svoje kosti vďaka petržlenu.
Bazalkové pesto tvorí neoddeliteľnú súčasť talianskej kuchyne a Taliani vedia veľmi dobre prečo. Jeho výdatnú chuť tvoria nezameniteľné a zdravé ingrediencie v podobe panenského olivového oleja, bazalky, vlašských orechov podporujúcich trávenie a vitalitu organizmu, cesnaku a parmezánu, už pri písaní týchto kombinácií sa mi zbiehajú slinky.
Tieto nízkosacharidové zeleninové špagety s bazalkovým pestom oceníte aj pri diétnom stravovaní a plný tanier tejto dobroty si môžete doplniť šunkou, tuniakom alebo strúhaným syrom. Je to skvelá a ľahká zeleninová večera, olovrant či obed. Na nastrúhanie zeleninových špagiet odporúčam použiť špiralizér(kúpite tu) .