V prípade, že máte chuť pripraviť si na obed alebo večeru niečo menej tradičné a možno trocha exotickejšie, vyskúšajte tento chutný morocký cícer s kuracím mäsom. Cícer s kuracím mäsom je sýta a nutrične hodnotná dvojka, bohatá na bielkoviny, vlákninu a tiež množstvo mikronutrientov.
Základom tohoto zdravého receptu je cícer a kuracie stehná, ktoré sú doplnené o skvele dochutenú paradajkovú omáčku. Morocký cícer s kuracím mäsom odporúčam servírovať spolu so zmesou hnedej ryže, quinoi a obilnín od SOS, ktorá je tiež hodnotným zdrojom vlákniny a minerálov.
Toto zdravé jedlo s cícerom a kuracím mäsom je jednoduché na prípravu a vhodné do jedálnička každého priaznivca zdravého životného štýlu, ktorý si rád dopraje kuracie mäso a strukoviny v novej podobe.
V hlbokej panvici alebo v hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom do sklovita.
Následne pridáme koreniny, zamiešame a pridáme aj na menšie kúsky nakrájané kuracie stehná.
Mäso varíme odkryté po dobu 10 minút.
Následne k mäsu pridáme všetky suroviny na cícerovú omáčku a spolu ich prikryté a za občasného miešania varíme ešte 10-15 minút, dokým nedosiahne jedlo požadovanú konzistenciu a mäso je poriadne uvarené.
Ako prílohu si odporúčam pripraviť hnedú ryžu s obilninami a quinoou, ktorú v hrnci zalejeme vodou, pridáme provensálske korenie, soľ a uvaríme do mäkka.