Táto nadýchaná low carb paradajková frittata chytí za srdce každého milovníka vajíčok a paradajok. Hodí sa na raňajky, večeru či desiatu a je úplne jednoduchá na prípravu. Poďte recept vyskúšať, frittata s paradajkami je obrovská dobrota!
Nie nadarmo je talianska kuchyňa tak populárna. Aj toto jedno vzniklo práve v končinách Talianska a chuťovo pripomína quiche bez krusty. Výhodou frittaty je, že si do nej môžete pridať vždy iné suroviny podľa toho na čo máte chuť, alebo čo je práve vo vašej chladničke či záhradke. Frittata z vajec je skutočne jednoduchý recept, ktorý si zvládne pripraviť akýkoľvek začiatočník v kuchyni.
Namiesto raňajkovej praženice skúste využiť vajíčka na prípravu tejto frittaty s paradajkami. A ak sa vám k tomuto receptu podarí zohnať si čerstvé vajíčka z farmy a paradajky dozreté na slnku v záhrade, môžete sa tešiť na skutočnú explóziu chutí.
Z uvedených surovín vám výjdu 2 sýte porcie, pričom 1 z nich obsahuje 230 Kcal a je nabitá bielkovinami. Ako z názvu receptu vyplýva, táto frittata má nízky obsah sacharidov. Ak si k nej teda nedáte pečivo, ale zameníte ho napríklad za šalát, pochutiť si môžete na takejto fantastickej low carb večeri.
Tip: Skúste si nabudúce pripraviť frittatu so šampiňónmi a pórom! Je to taktiež skvelá kombinácia, ktorá patrí medzi mojich obľúbencov.
V miske si spolu rozmiešame vajcia, mlieko, paradajkový pretlak, morskú soľ, mleté čierne korenie a lyžicu strúhaného parmezánu.
V hlbšej panvici si rozohrejeme olivový olej.
Následne do panvice vylejeme vajíčkovú zmes.
Panvicu prikryjeme a zmes dusíme na strednom plameni po dobu 5 minút, dokým väčšina frittaty nezhustne.
Frittatu následne posypeme nakrájanými cherry paradajkami a zvyšným parmezánom a necháme ju prikrytú dovariť sa zhruba ďalších 5-7 minút, pričom kontrolujeme aby sa nepripálila.