Fit Recepty
Sleduj ma
Lenivé pečené kuracie stehná s ryžou (z jednej formy)

Lenivé pečené kuracie stehná s ryžou (z jednej formy)

Nemáte práve čas variť všetky suroviny k receptu zvlášť? Pripravte si tieto lenivé pečené kuracie stehná s ryžou (z jednej formy). Stačí všetky suroviny navrstviť do zapekacej formy a upiecť. Onedlho sa môžete tešiť na chutný výsledok.

Na tento recept odporúčam použiť malé kuracie stehná, ktoré sa upečú do požadovaného výsledku za takú dobu, ako aj ryža. Ak použijete väčšie kusy mäsa, tak môže byť ryža po dopečení suchšia. V recepte som použila naturálnu hnedú ryžu, ktorá recept obohatí aj o vlákninu a mikronutrienty. Kuracie mäso a hnedú ryžu som doplnila o nastrúhanú mrkvu, pór a zopár základných korenín. Pokojne sa však s receptom vyhrajte podľa aktuálnej chute či toho, aké zásoby máte práve v chladničke.

Formu odporúčam spočiatku prikryť predierkovaným alobalom, aby sa v jedle udržala vlhkosť a šťavnatosť. Po cca 30 minútach ho môžete odokryť a dopiecť tak mäso ku chrumkavej kôrke.

Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept s kuracím mäsom a hnedou ryžou. Prajem vám dobrú chuť :)

Nutričné hodnoty započítavajú aj kožu z kuracieho mäsa, ak ju ale nezjete, hodnota kcal aj tuku sa vám podstatne zníži.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 800 g kuracích stehien (malých)
  • 2 mrkvy
  • 1 pór
  • 250 g hnedej ryže SOS Brown (odporúčam túto)
  • 600 ml vody
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL soli
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 1/2 ČL mletej papriky
  • 1/2 ČL sušené oregano
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu prepláchneme, dáme ju na spodok zapekacej formy a zalejeme so 600 ml vody.
  2. Mrkvu nastrúhame najemno. Pór nakrájame na kolieska.
  3. Mrkvu a pór vmiešame do pripravenej ryže spolu s 1/2 ČL soli.
  4. Kuracie stehná potrieme marinádou z olivového oleja, korenín a 1/2 ČL soli.
  5. Potom ich poukladáme na pripravenú ryžu.
  6. Formu prikryjeme predierkovaných alobalom a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
  7. Potom formu odokryjeme a pečieme ešte 15 minút, kým nebude mäso zlatisté a kým ryža neabsorbuje všetku vodu.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy55 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal744 KCal
Sacharidy45 g
Vláknina5 g
Bielkoviny41 g
Tuky42 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu