Kto by nemal rád chutné spojenie kuracieho mäsa a ananásu? Tieto výborné kuracie prsia s ananásom v lahodnej syrovej omáčke sú ideálne ako zdravý obed alebo večera. A čo je najlepšie, môžete ich podávať priamo v ananáse!
Toto zdravé jedlo s nádychom exotiky je plné bielkovín a servírovať ho môžete či už s obľúbenou prílohou, alebo aj samostatne. Namiesto mandlí môžete v recepte použiť aj kešu orechy, dodajú jedlu príjemnú chrumkavosť. Ak máte radi stopkatý zeler, odporúčam pridať aj ten.
Ananás obsahuje rad minerálnych látok ako je draslík, horčík, vápnik, fosfor, zinok a železo. Okrem toho kyselinu ferulovú a listovú, mangán, rastlinné steroly, ktoré pomáhajú znižovať cholesterol a tým riziko vzniku srcovo-cievnych chorôb, rozpustnú vlákninu, ktorá podporuje správnu funkciu čriev, vitamín B12, E a vitamín C, ktorý podporuje imunitu, no najhodnotnejšou látkou, ktorá sa v ananáse nachádza, je protizápalový enzým bromelín. Ten znižuje zrážanlivosť krvi a pomáha rozpúšťať usadeniny v našom cievnom systéme, čím znižuje krvný tlak a zlepšuje prekrvenie organizmu. Bromelín zlepšuje trávenie a tiež urýchľuje spaľovanie tukov.
Na lyžici oleja si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso a grilujeme ho do zlatista.
Hotové kuracie mäso zmiešame v miske s nadrobno nakrájaným ananásom, šalátom, mandľami, prípadne aj s narezaným stonkovým zelerom a petržlenovou vňaťou.
V menšom hrnci si ohrejeme mäkký syr spolu s mliekom a pridáme soľ s čiernym korením podľa chuti.
Teplý dressing vylejeme do pripraveného kuracieho šalátu a podávame s ryžou, kuskusom, bulgurom, quinoou alebo samostatne.