Opäť raz neviete, čo si navariť z kuracieho mäsa? Skúste napríklad aj toto chutné kuracie mäso so zeleninou v horčicovej omáčke. V tomto jedle nájdete aj huby, fazuľové struky a kyslú smotanu, ktorá mu dodá neskutočne lahodnú chuť. Tak neváhajte a poďte si ho pripraviť.
Namiesto fazuľových strukov a húb môžete v tomto recepte pokojne použiť aj inú zeleninu, podľa vašej chuti či obsahu chladničky. Skvelá môže byť aj brokolica, karfiol, mrkva či špargľa. Kuracie prsia tiež môžete nahradiť ich o čosi menej diétnou alternatívou, a to kuracími stehnami.
Jedlo je to pomerne nízkokalorické, bohaté na bielkoviny, no a na druhej strane obsahuje jedna porcia iba 8 g sacharidov. Ak dbáte práve na znížený prísun sacharidov, ako prílohu si môžete pripraviť napríklad túto nízkosacharidovú "ryžu" z karfiolu: Karfiolová ryža - diétna príloha . Okrem tejto diétnej prílohy odporúčam jedlo podávať buď s hnedou ryžou, alebo vašou inou obľúbenou prílohou.
Kuracie prsia so zeleninou v horčicovej omáčke vás nabijú nielen bielkovinami, no tiež mnohými mikronutrientami. Nech vám chutí! :)
V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Potom pridáme na malé kocky nakrájané kuracie mäso a opekáme ho na cibuli približne 2 minúty.
K mäsu pridáme fazuľky a nakrájané huby, horčicu, okoreníme ho, podlejeme so 100 ml vody a odokryté varíme po dobu 15 minút. Občas ho premiešame a v prípade potreby ho podlievame vodou.
Po 15 minútach pridáme aj prelisované strúčiky cesnaku, soľ, kyslú smotanu a varíme ho ešte 5 minút.
Hotové mäso so zeleninou podávame spolu s ryžou či inou prílohou, posypané jarnou cibuľkou.