Fit Recepty
Sleduj ma
Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou

Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou

Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje! Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou krásne zahreje a ulahodí svojou výraznou chuťou. Naviac je jeho príprava úplne jednoduchá a rýchla.

Jednotlivé suroviny v recepte sa spolu krásne dopĺňajú. Kokosové mlieko krásne šošovicové karí zjemní. Na vybalansovanie chutí určite odporúčam pridať aj trochu citrónovej šťavy a za lyžicu medu. K tomuto šošovicovému karí sa náramne hodí práve ryža SOS Jasmine, ktorá je do karí receptov ako stvorená a svojou aromatickou chuťou a jemnými zrnkami dotvára celkovú chuť jedla.

V recepte môžete použiť v podstate akúkoľvek šošovicu - beluga, červenú či zelenú. Ak náhodou použijete červenú šošovicu, môžete karí variť o pár minút kratšie, nakoľko sa rozvarí najrýchlejšie spomedzi všetkých druhov. Ja som zvolila šošovicu beluga práve kvôli jej jedinečnej chuti a štruktúre a veľmi mi v tejto kombinácii chutila. Poďte recept skúsiť, verím, že vám zachutí :)

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 150 g beluga šošovice (alebo inej šošovice)
  • 200 - 300 ml kokosového mlieka (hustý typ z plechovky)
  • 150 ml vody
  • 100 g rozmrazeného listového špenátu
  • 300 g mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL karí korenia
  • 1/2 ČL kurkumy
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 PL medu
  • 100 g ryže SOS Jasmine (odporúčam túto)
  • 250 ml vody
  • 1 ČL soli
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10 -12 minút.
  3. V druhom hrnci zalejeme šošovicu so 150 ml vody a 200 ml kokosovým mliekom.
  4. Šošovicu osolíme, pridáme koreniny, prelisované strúčiky cesnaku a varíme ju prikrytú približne 10 minút.
  5. Potom k šošovici pridáme nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu, rozmrazené listy špenátu a ak treba, pridáme ešte viac kokosového mlieka. Varíme prikryté ešte 10 minút.
  6. Na záver do šošovicového kari vmiešame aj citrónovú šťavu a med a ešte minútu varíme.
  7. Kari podávame spolu s uvarenou jazmínovou ryžou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal786 KCal
Sacharidy98 g
Vláknina7 g
Bielkoviny28 g
Tuky29 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu