Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje! Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou krásne zahreje a ulahodí svojou výraznou chuťou. Naviac je jeho príprava úplne jednoduchá a rýchla.
Jednotlivé suroviny v recepte sa spolu krásne dopĺňajú. Kokosové mlieko krásne šošovicové karí zjemní. Na vybalansovanie chutí určite odporúčam pridať aj trochu citrónovej šťavy a za lyžicu medu. K tomuto šošovicovému karí sa náramne hodí práve ryža SOS Jasmine, ktorá je do karí receptov ako stvorená a svojou aromatickou chuťou a jemnými zrnkami dotvára celkovú chuť jedla.
V recepte môžete použiť v podstate akúkoľvek šošovicu - beluga, červenú či zelenú. Ak náhodou použijete červenú šošovicu, môžete karí variť o pár minút kratšie, nakoľko sa rozvarí najrýchlejšie spomedzi všetkých druhov. Ja som zvolila šošovicu beluga práve kvôli jej jedinečnej chuti a štruktúre a veľmi mi v tejto kombinácii chutila. Poďte recept skúsiť, verím, že vám zachutí :)
Ingrediencie
150 g beluga šošovice (alebo inej šošovice)
200 - 300 ml kokosového mlieka (hustý typ z plechovky)
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10 -12 minút.
V druhom hrnci zalejeme šošovicu so 150 ml vody a 200 ml kokosovým mliekom.
Šošovicu osolíme, pridáme koreniny, prelisované strúčiky cesnaku a varíme ju prikrytú približne 10 minút.
Potom k šošovici pridáme nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu, rozmrazené listy špenátu a ak treba, pridáme ešte viac kokosového mlieka. Varíme prikryté ešte 10 minút.
Na záver do šošovicového karí vmiešame aj citrónovú šťavu a med a ešte minútu varíme.