Zdravá krémová hrášková polievka bez zahusťovania a smotany, vhodná aj pre vegánov. Jej lahodne krémovú konzistenciu zabezpečujú kešu orechy. Pripravenú ju budete mať navyše len do 10 minút.
Táto polievka sa dá pripraviť aj v raw verzii, a to jednoduchým rozmixovaním rozmrazeného hrášku, kešu orechov, vody, citrónovej šťavy a korenín. V takom prípade treba zeleninový vývar vynechať. Mne chutila varená verzia viac, preto som recept spísala k nej. Ak však chcete trochu zaexperimentovať, môžete ju vyskúšať aj v tejto raw podobe.
Krémová hrášková polievka je bohatá na množstvo stopových prvkov, bielkovín, vlákninu a nájdete v nej aj zdravé tuky z kešu orechov. Na porciu obsahuje len niečo cez 200 kcal, no zároveň je aj dosť sýta.
Na prípravu polievky môžete použiť predpripravený zeleninový vývar alebo si jednoducho môžete pomôcť zdravším bujónom bez konzervantov z obchodu a pridať k nemu vodu. Polievka pri varení nemusí prevrieť, bude stačiť, ak ju iba ohrejete. Takýmto spôsobom si zachová viac živín.
Táto polievka s hráškom a kešu orechmi je dosť sýta, zároveň aj nutrične hodnotná. Dopriať si ju tak môžete napríklad aj ako ľahkú večeru a doplniť ju napríklad aj o kúsok kvalitného pečiva.