Kapustový pilaf pripomína svojím výzorom aj chuťou kapustové rizoto. Na prípravu tohto jedla budete potrebovať iba zopár základných surovín. Kapustový pilaf s kuracím mäsom je sýty, chutný a plný bielkovín. Vynikajúci recept, ktorý spája 3 hlavné suroviny - kapustu, ryžu a kuracie mäso v chutnej podobe.
Na prípravu kapustového pilafu som použila ryžu SOS Classic, ktorá je na prípravu rizota a podobných receptov ako stvorená. Jedlu dodá krémovú konzistenciu a prepojí tak jednotlivé suroviny.
Ak by ste chceli trochu zaexperimentovať s chuťami, môžete si nabudúce klasickú bielu kapustu zameniť za kyslú kapustu, čím dosiahnete ešte výraznejšie chute a výsledok podobný koložvárskej kapuste.
Ak nabudúce nebudete vedieť, čo s kapustou, otestujte aj tento jednoduchý recept. Prajem vám dobrú chuť :)
Ryžu zalejeme so 700 ml vody alebo zeleninového vývaru, osolíme ju a varíme 10 minút.
Potom k ryži pridáme na tenké pásiky nakrájanú a očistenú kapustu. Hrniec zakryjeme a pilaf varíme ešte 20-30 minút.
Občasne ryžu kontrolujeme aby sa nepripálila, premiešame ju a prípadne ju aj podlejeme vodou. Pilaf bude hotový, keď kapusta dostatočne zmäkne a ryža bude krémová.
Medzitým si v druhom hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom na malú kúsky nakrájané kuracie prsia.