Jednoduché zdravé pečené ovsené šišky so škoricovým nádychom. Pripraviť si ich môžete aj úplne bez cukru, stačí ak med nahradíte datľami. Doprajte si tieto fit šišky bez výčitiek na raňajky, obed či desiatu. Kto by im vedel odolať? ;)
Ak nemáte formu na šišky, môžete si z cesta pripraviť napríklad muffiny. Tieto šišky z ovsenej múky sú sladené len medom, prípadne datľami a jedna obsahuje iba 2g tuku. Niet divu, že tieto ovsené šišky sú nízkokalorické a vďaka svojmu zloženiu aj oveľa ľahšie stráviteľné ako šišky, ktoré poznáte z obchodu. Keďže sú pečené, nepotrebujete pri nich žiaden olej - jedine v prípade, že nemáte silikónové formičky, vtedy je dobré potrieť formu trochou kokosového oleja.
V prípade, že si tieto pečené ovsené šišky chcete osladiť datľami, namočte ich vo vode aspoň 30 minút pred prípravou cesta, aby zmäkli a dali sa ľahko rozmixovať. Tieto zdravé a diétne ovsené šišky máte hotové do pol hodinky. Polejte ich vašou obľúbenou polevou alebo posypte preosiatou kokosovou múkou (pre cukrový efekt) a ponúknite nimi svojich známych, kolegov, návštevu či deti. Nikto ani neuhádne, že sú zdravé a fit. Šišky si predsa nájdu miesto všade - dokonca aj ako sladký obed.