Milovníci hummusu, poďte vyskúšať niečo nové! Vyskúšajte hummus v novom šate, a to vo variácii s červenou repou. Hummus z červenej repy je vynikajúci dip, ktorý najradšej podávam spolu s nakrájanou zeleninou. Je nutrične hodnotný, zdravý a dobre zasýti.
Recept na hummus je tak jednoduchý - stačí všetky suroviny pridať do mixéra a rozmixovať ich do hladka. Na urýchlenie prípravy cviklovej verzie hummusu rada používam uvarenú, vákuovo balenú cviklu. Vďaka nej môžete tento hummus servírovať už do 10 minút. Na prípravu hummusu najradšej používam cícer z plechovky alebo zo skla, pretože je vždy mäkší, ako čerstvo uvarený cícer, na hummus teda podľa mojich skúseností vhodnejší.
Tahini pastu z hummusu isto nevynechajte, robí ho úžasne krémovým a lahodným. Odporúčam použiť extra panenský olivový olej, ja som použila olej značky Borges. Práve extra panenský olivový olej je ideálny do studenej kuchyne, teda aj do hummusu.
S čím hummus podávať?
Akýkoľvek hummus najradšej podávam s nakrájanou zeleninou. V takom prípade je ideálny ako zdravý, no zato sýty snack či desiata. Občas ho podávam s pečeným falafelom (recept: Pečený falafel s hummusom ) a tortillami, v takom prípade je skvelý ako sýty obed či večera pre celú rodinu.