Fit zemiakový koláč - jednoduchý recept na rýchlu večeru či obed zo zemiakov. Je dosť sýty, no za to pomerne diétny a nízkokalorický. Poteší aj jeho vyšší obsah bielkovín. Ak milujete zemiaky na akýkoľvek spôsob, určite tento chutný recept vyskúšajte. A odporúčam pridať aj šampiňóny!
Tento zemiakový koláč je tiež ľahko prenosný, preto si ho so sebou môžete jednducho pribaliť na obed do práce alebo školy. Je celkom rýchly na prípravu a nie je ani náročný na suroviny, všetky sú bežne dostupné. S pohánkovou múkou si jednoducho vytvoríte bezlepkovú berziu tohto zemiakového koláča, no v prípade potreby ju môžete nahradiť klasickou špaldovou či celozrnnou múkou.
Pečený slaný zemiakový koláč skrátka treba vyskúšať - či už na obed, alebo večeru. Dochrumkava zapečený vrch so šťavnatým vnútrom, takýto je tento odľahčený, fit zemiakový koláč.
Tip: Vyskúšať môžete aj rôzne obmeny zemiakového koláča a pridať do cesta napríklad medvedí cesnak, špenát alebo nakrájanú zeleninu.
Umyté zemiaky najemno nastrúhame (môžeme aj so šupkou), zbavíme ich čo najväčšieho množstva vody a následne ich v miske zmiešame s ostatnými surovinami.
Cesto necháme chvíľu postáť a potom ho vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy (s rozmermi približne 25x25 cm).
Zemiakový koláč pečieme 45-55 minút pri 190 stupňoch do zlatista.