Vyskúšajte tento perfektný recept na fit vajíčkový wrap plnený špenátom a syrom. Má nízky obsah sacharidov, je bohatý na bielkoviny, jednoduchý na prípravu a rozhodne roztancuje vaše chuťové poháriky! Vyskúšajte ho ako rýchlu večeru, víkendové raňajky či snack do práce. Hotový ho budete mať do 15 minút.
Vajíčka si v tomto raňajkovom recepte pripravíme na spôsob omelety, ktorú použijeme ako wrap. Ten potrieme s cream cheese a následne naplníme špenátom a syrom. Chvíľu ich spolu ešte ohrejeme a napokon už len wrap zrolujeme a môžeme si vychutnať skvelé jedlo plné nutrientov.
Ako si môžete tento recept prispôsobovať? Pridajte si do náplne napríklad syr feta, sušené paradajky, nasekané olivy, čerstvé bylinky, rukolu, udusené huby, údené plátky lososa alebo nastrúhanú a udusenú cuketu či tekvicu. Možností je neúrekom a záleží len na vás, aké suroviny si zvolíte. Táto kombinácia so špenátom a mozzarellou je u mňa rozhodne najobľúbenejšia - obsahuje totiž suroviny, ktoré mám takmer stále doma a ich kombinácia nikdy nesklame.
30 g strúhanej mozzarelly light (prípadne iného syra)
hrsť baby špenátu
soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup
V miske si pomocou metličky rozmiešame rozbité vajíčka s čili, cesnakovým korením, soľou a mletým čiernym korením (podľa chuti).
Na nepriľnavej panvici si rozohrejeme maslo alebo olej.
Na panvicu vylejeme vajíčkovú zmes, pričom ju rozlejeme do strán panvice, akoby sme robili palacinku.
Panvicu prikryjeme na 2 minúty, pokým nebude vajíčková palacinka zospodu zlatistá a zvrchu dopečená.
Potom vajíčka zvrchu potrieme s cream cheese, posypeme umytým špenátom a strúhaným syrom a ešte minútu všetko necháme na rozpálenej a prikrytej panvici, aby špenát zmäkol a syr sa roztopil.
Napokon wrap napevno stočíme, prekrojíme na polovicu a podávame teplý.