Recept na tieto fit kuracie špízy s ananásom a hubami v horčicovo-medovej omáčke určite využijete počas nejednej rodinnej grilovačky. Ak nemáte chuť na ťažké jedlá, siahnite po tomto jednoduchom recepte. Pevne verím, že si ho tiež obľúbite! :)
Všetky suroviny pritom stačí napichnúť na špajlu a ugrilovať do zlatista. A o chutné hlavné jedlo je postarané behom pár minút. Fit kuracie špízy s ananásom a hubami sú ako bonus bohaté na bielkoviny, no zároveň majú pomerne nízky obsah kalórií a tuku. Po takejto zdravej grilovačke vás teda nebudú naháňať žiadne výčitky. Navyše, jedlo nie je ani ťažké na žalúdok.
Hotové kuracie špízy odporúčam podávať spolu s čerstvou zeleninou, alebo pre ešte hravejšiu formu servírovania - so špiralizovanou zeleninou (cuketa/mrkva). Špiralizovanú zeleninu si pripravíte pomocou špiralizéra (kúpite tu) . Zeleninu môžeme podávať ako prílohu čerstvú, prípadne ju zmiešať s trochou olivového oleja a korením. Keďže je tento recept určený najmä na garden party, množstvo surovín je uvedených na 6 porcií. Množstvo si teda môžete upraviť podľa vlastných predstáv.
Isto poďte tieto grilované kuracie špízy vyskúšať, ich chuť vás príjemne očarí. Tajomstvo tohto receptu spočíva v chutnej marináde v spojení s ananásom, hubami a dozlatista ugrilovaným mäskom. Jednoduché, šťavnaté a fit!
Nižšie nájdete aj krátky videorecept, v ktorom vám ukážem, ako jednoducho si môžete tieto zdravé kuracie špízy pripraviť.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a premiestníme ich do misky.
V druhej, veľkej mise si zmiešame horčicu s medom, prelisovaným cesnakom, sójovou omáčkou, soľou a korením. Marinádu dobre zamiešame.
Kuracie kúsky následne obalíme v marináde a necháme ich v nej odležať aspoň 1 hodinu, no ideálne cez noc.
Nakoniec na dlhé špajle striedavo napichujeme kuracie kúsky so šampiňónmi a ananásom nakrájaným na menšie kúsky.
Špízy grilujeme na vonkajšom alebo elektrickom grile, prípadne na grilovacej panvici do zlatista, pričom ich priebežne otáčame, aby sa mäso prepieklo z každej strany.