Fit Recepty
Sleduj ma
Fit kuracie špízy s ananásom a hubami

Fit kuracie špízy s ananásom a hubami

Recept na tieto fit kuracie špízy s ananásom a hubami v horčicovo-medovej omáčke určite využijete počas nejednej rodinnej grilovačky. Ak nemáte chuť na ťažké jedlá, siahnite po tomto jednoduchom recepte. Pevne verím, že si ho tiež obľúbite! :)

Všetky suroviny pritom stačí napichnúť na špajlu a ugrilovať do zlatista. A o chutné hlavné jedlo je postarané behom pár minút. Fit kuracie špízy s ananásom a hubami sú ako bonus bohaté na bielkoviny, no zároveň majú pomerne nízky obsah kalórií a tuku. Po takejto zdravej grilovačke vás teda nebudú naháňať žiadne výčitky. Navyše, jedlo nie je ani ťažké na žalúdok.

Hotové kuracie špízy odporúčam podávať spolu s čerstvou zeleninou, alebo pre ešte hravejšiu formu servírovania - so špiralizovanou zeleninou (cuketa/mrkva). Špiralizovanú zeleninu si pripravíte pomocou špiralizéra (kúpite tu) . Zeleninu môžeme podávať ako prílohu čerstvú, prípadne ju zmiešať s trochou olivového oleja a korením. Keďže je tento recept určený najmä na garden party, množstvo surovín je uvedených na 6 porcií. Množstvo si teda môžete upraviť podľa vlastných predstáv.

Isto poďte tieto grilované kuracie špízy vyskúšať, ich chuť vás príjemne očarí. Tajomstvo tohto receptu spočíva v chutnej marináde v spojení s ananásom, hubami a dozlatista ugrilovaným mäskom. Jednoduché, šťavnaté a fit!

Nižšie nájdete aj krátky videorecept, v ktorom vám ukážem, ako jednoducho si môžete tieto zdravé kuracie špízy pripraviť.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1,5 kg kuracích pŕs
  • 150 g horčice
  • 300 g ananásu
  • 500 g šampiňónov
  • 3 PL medu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a premiestníme ich do misky.
  2. V druhej, veľkej mise si zmiešame horčicu s medom, prelisovaným cesnakom, sójovou omáčkou, soľou a korením. Marinádu dobre zamiešame.
  3. Kuracie kúsky následne obalíme v marináde a necháme ich v nej odležať aspoň 1 hodinu, no ideálne cez noc.
  4. Nakoniec na dlhé špajle striedavo napichujeme kuracie kúsky so šampiňónmi a ananásom nakrájaným na menšie kúsky.
  5. Špízy grilujeme na vonkajšom alebo elektrickom grile, prípadne na grilovacej panvici do zlatista, pričom ich priebežne otáčame, aby sa mäso prepieklo z každej strany.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť6 porcií
Nutričné hodnoty /
KCal369 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina3 g
Bielkoviny62 g
Tuky4 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu