Perfektne dochutené jedlo z hovädzieho mäsa - fit hovädzie s ružičkovým kelom a mrkvou jednoducho musíte vyskúšať. Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá a postačí vám k nemu jedna veľká hlboká panvica či hrniec.
Jedlo má vysoký obsah bielkovín a je vhodné ako sýta a výživná večera či obed. Vďaka tomu, že k mäsu pridáme množstvo zeleniny, sa jeho objem zväčší viac ako dvojnásobne, a my tak získame viac jedla za menej kalórií. A určite z receptu nevynechajte žiadne korenie či bylinky, spolu totiž dodávajú jedlu priam dokonalú chuť.
Ružičkový kel poskytne jedlu množstvo vitamínov, avšak nevarte ho dlhšie ako je uvedené v postupe, v takom prípade sa z neho väčšina vytratí. Hovädzie mäso zase poteší svojím vysokým obsahom železa, a to najmä anemikov. Mrkvu, ďalšiu vitamínovú bombu, som do jedla pridala nastrúhanú na špagety, aby som celé jedlo ešte oživila novou štruktúrou. Ak ešte doma špiralizér náhodou nemáte, jeden kvalitný (kúpite tu) .
Fit hovädzie s ružičkovým kelom a mrkvou môžete podávať s ryžou, kuskusom, quinoou, bulgurom či šalátom. Určite si pochutíte ;)
Vo veľkej hlbokej panvici (odporúčam túto) , v hrnci alebo vo woku si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Pridáme na tenšie pásiky nakrájané hovädzie mäso, okoreníme ho mletým čiernym korením, sladkou paprikou a miešame zhruba 5 minút, kým sa neuzavrú jeho póry.
Následne pridáme sójovú omáčku, kečup, horčičné semienka, citrónovú šťavu a soľ.
Mäso prikryjeme a dusíme približne 20 minút do mäkka.
Potom k mäsu pridáme na polovicu nakrájaný ružičkový kel, očistenú a nastrúhanú mrkvu (na strúhadle alebo špiralizéri), podlejeme s 50 ml vody, premiešame a dusíme ešte 5 minút.
Nakoniec do jedla zamiešame prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať a chvíľu ešte premiešame.
Jedlo môžeme podávať s ryžou, kuskusom, quinoou, bulgurom či šalátom.