Hovädzie mäso v spojení s kyslou kapustou je podľa mňa perfektná kombinácia. A do toho kúsky sušených sliviek, to je nebíčko v papuľke. Pripravte si na obed toto chutné dusené hovädzie mäso s kyslou kapustou a pochutnajte si tiež.
Hovädzie mäso je skvelým zdrojom bielkovín, železa a zinku a obsahuje menej tuku v porovnaní s bravčovým mäsom. V zdravom jedálničku by teda určite nemalo z času na čas chýbať. Vo svojich fit receptoch používam chudšie hovädzie mäso, ako napríklad roštenku, sviečkovicu či stehno. V tomto konkrétnom recepte používam stehno.
O zdravotných benefitoch kyslej kapusty snáď netreba ani hovoriť. Varená kyslá kapusta je lepšie stráviteľná a aj napriek tepelnému spracovaniu si zachováva dostatočné množstvo vlákniny, vitamínov, minerálov a pomáha v črevách vytvoriť správnu mikroflóru. Pozor však, ak trpíte histamínovou intoleranciou, v tom prípade pre vás nebude tou najlepšou voľbou.
Recept ponúka tiež slušné nutričné hodnoty, obsahuje iba 290 kcal a 31 g bielkovín na porciu. Jedlo môžete podávať buď samostatne, s celozrnným pečivom, domácim celozrnným knedlíkom či inou obľúbenou prílohou.