Fit Recepty
Sleduj ma
Diétne mini burgre s lahodnou omáčkou

Diétne mini burgre s lahodnou omáčkou

Milé, zdravé a zároveň chutné predjedlo či občerstvenie pre návštevu alebo len tak na oživenie vášho menu. Ak máte radi chuť burgra, skúste túto diétnejšiu, mini verziu bez pečiva. Pripravte si tieto diétne mini burgre aj s touto lahodnou omáčkou. Obsahujú nízke množstvo sacharidov, tukov a kalórií a naopak viac bielkovín. Sú dokonca bezlepkové a bez vajec, čo z nich robí diétnu a pre alergikov vhodnú verziu.

Pripravené ich budete mať za pár minút. Tak ako vo väčšine mojich receptov, aj toto jedlo je absolútne jednoduché na prípravu - potrebujete iba jednu misku, plech a nôž na zeleninu. Vychutnajte si chuť burgrov bez výčitiek a doprajte si tieto mini burgre na špáradle. Chutia naozaj skvelo a určite sa im potešia všetci veľkí aj malí papkáči :)

Diétne mini burgre s lahodnou omáčkou môžete podávať samostatne, alebo prípadne s vami zvolenou prílohou - obľúbeným šalátom či zelerovými hranolkami v diétnejšej verzii či s ryžou alebo sladkými zemiakmi.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 450g mletého morčacieho mäsa (prípadne hovädzieho)
  • 50g syra (najlepšie cheddar) - nakrájaný na tenké kocky
  • 2 paradajky (alebo 13 cherry paradajok)
  • 3 kyslé uhorky
  • 13 ČL kečupu bez cukru
  • 13 ČL horčice
  • šalát
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL cesnakového korenia
  • na omáčku:
  • 200g gréckeho jogurtu
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 2 PL kečupu bez cukru
  • 1 PL nálevu z kyslých uhoriek
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • štipka mletého čierneho korenia
  • štipka cibuľového korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Pomleté mäso si v miske zmiešame s morskou soľou, mletým čiernym korením a cesnakovým korením.
  2. Z hmoty vytvarujeme menšie guličky (zhruba 26ks), ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme 15-20 minút na 200 stupňoch.
  3. Ešte na teplé guličky poukladáme tenké plátky syra nakrájané na kocky.
  4. Následne na každý plátok syra nadávkujeme po 1/2 ČL horčice a 1/2 ČL kečupu bez cukru.
  5. Na špáradlá napichneme zvyšné ingrediencie - kúsok šalátu, plátok kyslej uhorky a kúsok paradajky a zapichneme do mäsovej guľky.
  6. Omáčku si pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých ingrediencií dohromady.
  7. V prípade potreby si ju ešte môžete prispôsobiť podľa svojej chuti pridaním obľúbených korenín.
  8. Podávame čím skôr.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť26 kusov
Nutričné hodnoty / 1 kus
KCal65 KCal
Sacharidy2 g
Vláknina0 g
Bielkoviny6 g
Tuky4 g