Tieto zdravé cícerové placky bez múky a vajec sú neuveriteľne chutné a jednoduché na prípravu. Keďže neobsahujú lepok ani vajcia, sú vhodné aj pre celiatikov a všetkých tých, ktorých trápi alergia na vajcia.
Ak ste ešte cícerovú múku v jedlách neskúšali, určite by som začala týmito plackami. Majú jemne orieškovú chuť, ktorá je v spojení s roztopeným syrom priam delikátna. Placky majú práve vďaka múke z cíceru vysoký podiel bielkovín aj vlákniny. Cícerovú múku si môžete pripraviť doma, kúpiť cez internet alebo vo veľkých supermarketoch. Na svojej stránke ponúkam viac chutných receptov s cícerovou múkou (cestoviny, cookies, soccu, halušky, muffiny) a vrelo ju odporúčam - pracuje sa s ňou veľmi jednoducho a má perfektné výživové hodnoty. Navyše, je to predsa len pomletý cícer, čiže zdravá strukovina. V prípade, že si ale aj napriek tomu chcete tieto placky pripraviť s inou múkou, odporúčam použiť pohánkovú alebo celozrnnú múku.
Tieto cícerové placky si môžete pripraviť ako sendvič, plnenú placku, naplniť ich mäsom alebo ich zjesť samostatne ako slané palacinky - sú naozaj výborné v akomkoľvek prevedení. Ja som si dve placky naplnila tuniakom, avokádom, kukuricou, šalátom, špenátom a paradajkou a jedlo podávala ako plnený sendvič. Do cesta na placky si môžete zamiešať napríklad aj sušené paradajky či nadrobno nakrájané olivy.