Výborný bezmäsitý obed či večera s ryžou - doprajte si toto zdravé a chutné bezmäsité burrito na tanieri. Ak máte radi ryžu, fazuľu a roztopený syr, neváhajte a zdvojnásobte si množstvo uvedených surovín, nech vám niečo ostane aj na ďalší deň. Toto jedlo vás nakopne bielkovinami a zasýti na dlhú dobu.
Vegetariánska verzia burrita vo fit, zdravej podobe. Iba ryža, zelenina, syr a korenie - úplne jednoduchý recept plný rôznych chutí, ktoré prebudia vaše chuťové poháriky. Na jednej strane roztopený, na jazyku rozplývajúci sa syr, na druhej strane chrumkavá paprika, čerstvý šalát a kukurica v spojení s krémovou ryžou a paradajkou. To je chuť tohto fit bezmäsitého burrita.
Ak by ste si chceli vytvoriť vegánsku verziu, jednoducho z receptu vynechajte syr. Na jedle si určite pochutí celá vaša rodina. Dobrú chuť!
Ryžu prepláchneme, zalejeme v hrnci dvojnásobným množstvom vody, osolíme ju, okoreníme cesnakovým a mletým čiernym korením a varíme kým do seba nenasiakne všetku vodu (zhruba 20 minút).
Uvarenú, ešte teplú ryžu vysypeme do misky a zmiešame ju so strúhanou mozzarellou a kozím syrom.
Primiešame kukuricu, nadrobno nakrájanú žltú papriku a uvarenú fazuľu.
Lyžicu masla alebo oleja si rozpustíme na panvici a popražíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
Ku koncu pridáme na polovicu nakrájané cherry paradajky a opražíme ich spolu s cibuľou kým nezmäknú.
Cibuľu s paradajkami primiešame k surovinám v miske.
Nakoniec do zmesi pridáme mletú červenú papriku, bazalku, štipku chilli korenia a v prípade potreby ešte dosolíme a dokoreníme podľa chuti.