Prichádzam s ďalším tipom na chutné a jednoduché jedlo z tekvice. Tento zdravý tekvicový prívarok si zaslúžil čestné miesto medzi mojimi obľúbenými receptami, a to najmä v období jesene. Je extrémne jednoduchý na prípravu a chutí vynikajúco. Vďaka tekvici má príjemne sladkastú chuť a je plný vitamínu A, C a draslíka.
Prívarok je nízkokalorický a pomerne nízkotučný, takže sa vám za neho poďakuje aj vaša štíhla figúra. Je ideálny ako fit obed alebo večera. Použiť môžete v recepte akúkoľvek tekvicu, no najideálnejšie sú odrody hokkaido a maslová. Nie je nutné ho ani rozmixovať, pretože tekvica sa rozvarí v krátkom čase celkom do mäkka. Tekvicový prívarok môžeme podávať posypaný syrom a zelenou cibuľkou, spolu s celozrnným pečivom, zemiakmi, prípadne pečenými fašírkami alebo rybacími guľôčkami.
Je to jednoducho ďalší skvelý spôsob, ako využiť tekvicu v chutnej podobe, preto určite neváhajte a ak máte radi prívarky, určite tento zdravý prívarok z tekvice vyskúšajte.
V hrnci si na rozpálenom oleji alebo ghee masle opražíme najemno nasekanú cibuľu.
Pridáme očistenú a nastrúhanú tekvicu, podlejeme s 50 ml vody, osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme približne 15 minút. Následne by mala byť tekvica uvarená domäkka.
Nakoniec do prívarku primiešame smotanu a necháme ho prevrieť.
Prívarok odstavíme z tepla a môžeme ho ihneď podávať.