Fit Recepty
Sleduj ma
Vláčny, zdravý banánový chlieb bez cukru a tuku

Vláčny, zdravý banánový chlieb bez cukru a tuku

Pripravte si na raňajky tento výborný, vláčny a v neposlednom rade aj zdravý banánový chlieb bez pridaného cukru a tuku. Tento domáci banánový chlieb je bohatý na bielkoviny, vlákninu a na druhej strane obsahuje menej kalórií a minimum tuku na porciu (iba 2 g).

Je úplne jednoduchý na prípravu a jeho hlavnými zložkami sú celozrnná múka, proteínový prášok a samozrejme, banány. Pripravíte si ho dokonca iba v jedinej miske, a to za pár minút.

Ak ste banánový chlieb ešte neskúšali a máte chuť na jeho zdravšiu fitness verziu s vyšším obsahom bielkovín, určite tento recept odporúčam.

Ak chcete, môžete si tento chlebík pripraviť aj bez použitia proteínového prášku, v tom prípade ho môžete nahradiť celozrnnou múkou. Do cesta odporúčam nakoniec primiešať aj brusnice a nadrobno nakrájané orechy, prípadne kakaové bôby alebo kúsky horkej čokolády. Pre najlepší výsledok je na banánový chlieb ideálne použiť dobre prezreté banány.

Tento fitness banánový chlieb je ako stvorený na zdravé raňajky pre celú rodinu. Chlebík vás dobre zasýti už po pár kúskoch. Môžete ho doplniť o kvalitný domáci džem, arašidové maslo, no chutí úplne úžasne aj samostatne.

1 hrnček = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1,5 hrnčeka celozrnnej múky (odporúčam túto)
  • 1/4 hrnčeka (40g) proteínového prášku - neochutený, vanilkový, čokoládový.. (môžete nahradiť múkou) (odporúčam tento)
  • 3 zrelé banány
  • 2/3 hrnčeka mlieka
  • 2 vajcia (alebo 2PL ľanovej múky+6PL vody)
  • 1 PL octu (ak používate vajíčka, môžete vynechať)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • štipka morskej soli
  • brusnice, kakaové bôby, orechy (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske si roztlačíme banány vidličkou a pridáme k nim všetky mokré ingrediencie.
  2. Cesto poriadne rozmiešame a nakoniec doňho zamiešame aj ostatné suroviny.
  3. Cesto vylejeme do (najlepšie silikónovej) formy na chlebík a pečieme 45-50 minút pri 180 stupňoch.
  4. Po dopečení necháme chlebík trocha vychladnúť, potom ho nakrájame a podávame.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy55 minút
Výdatnosť10 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal138 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina4 g
Bielkoviny7 g
Tuky2 g