Perfektné zdravé tekvicové rizoto s mrkvou, ktoré si určite zamilujete! Doplňte ho o sušené paradajky, olivy a strúhaný parmezán a o pochúťku pre celú rodinu máte postarané. Recept na toto jednoduché rizoto padne vhod najmä na jeseň.
Rizoto je všeobecne veľmi jednoduché a komfortné jedlo, ktoré si vieme pripraviť raz-dva, za pomoci zopár surovín. Prečo ho teda nevyskúšať v tejto chutnej kombinácii, s tekvicou a mrkvou? Je bohaté na vlákninu, pomerne nízkokalorické a v prípade, že by ste si v ňom chceli navýšiť obsah bielkovín, môžete ho podávať spolu s tuniakom alebo lososom. V prípade, že doma nemáte kurací vývar, môžete použiť aj zeleninový. Vývar rizoto krásne dochutí, je tak podľa mňa pre rizoto lepšou voľbou ako voda, a to najmä v tomto prípade.
*Tekvicové pyré si môžeme jednoducho pripraviť doma:
Maslovú alebo hokkaido tekvicu rozpolíme, zbavíme semienok a dáme piecť na 45 minút na 190 stupňoch. Keď je tekvica mäkká a vychladnutá,ošúpeme ju a rozmixujeme na pyré. Pyré môžeme skladovať v chladničke alebo mrazničke.
Inšpirujte sa mojím jednoduchým receptom na zdravé rizoto. Ak toto tekvicové rizoto vyskúšate, som si istá, že ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát.